‘Blunders van één man maken degradatiekandidaat van PSV’

Foto: ‘Blunders van één man maken degradatiekandidaat van PSV’

Het Eindhovens Dagblad is ontzettend hard voor PSV na de blamage in het Rat Verlegh Stadion tegen NAC Breda. De krant stelt dat de Eindhovenaren al weken spelen als een degradatiekandidaat en haalt het transferbeleid van de topclub finaal onderuit.

Men begint: “Technisch manager John de Jong heeft in december al aangegeven dat hij meer had verwacht van de spelersgroep en dacht dat er meer uit te halen zou zijn. Gisteravond kwam hij net als de rest van PSV weer eens bedrogen uit. Nu ook de vertrouwde waarden uit vorm zijn – een enkeling al meer dan een jaar – was het slechter dan slecht van PSV-zijde.”

De krant somt vervolgens op: “Tegen NAC liet Armindo Bruma in bijna geen enkele actie zien waarom hij bij PSV al jaren op de nominatie voor een inkomende transfer stond. Hij is niet bang, maar van deze Bruma is PSV vooralsnog niet sterker geworden. Aanvallende acties mislukken te vaak en zijn afwerking is regelmatig van een heel matig niveau. Sinds september heeft de Portugees nauwelijks iets getoond waar PSV iets aan had en Bruma is niet de enige aankoop die niet levert.”

Ook de andere ‘aanwinsten’ spelen namelijk niks klaar: “Timo Baumgartl ging na rust knullig in de fout, Ritsu Doan kon zich met een invalbeurt niet onderscheiden en Olivier Boscagli bleef zelfs op de bank. Spelers die samen voor een kleine 35 miljoen euro naar Eindhoven zijn gekomen en voorlopig het gevraagde niveau zelden tonen. In een zwakke eerste helft kon ook Ryan Thomas het (fysiek) niet bolwerken als nummer tien, maar voor hem spreekt nog dat hij door een lange blessure uit zijn ritme moet zijn geraakt. De teruggekeerde Daniel Schwaab is dit seizoen ook onherkenbaar en stapelt fout op fout.”

Moet De Jong zijn conclusies trekken?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
1725+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie