Kranten gaan los over PSV: ‘Belediging voor brandhout’

Foto: Kranten gaan los over PSV: ‘Belediging voor brandhout’

Het moet wel heel gek lopen wil PSV dit seizoen nog een prijs winnen. De Eindhovenaren werden eerder uitgeschakeld in Europa, staan een straatlengte achter op Ajax in de Eredivisie en verloren gisteren als klap op de vuurpijl van NAC Breda in de KNVB-beker.

Eigenlijk zijn de Eindhovenaren nu uitgespeeld, zo concludeerde journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad op Twitter na het laatste fluitsignaal: “PSV heeft zich vanavond na rust als het zesde van FC Brandhout gepresenteerd. De laatste kans om een prijs te pakken, is op een onthutsende manier verkwanseld. Het was een ongekende wanprestatie in Breda, waar NAC dik verdiend naar de kwartfinales van het bekertoernooi gaat.” Freek Jansen van het Algemeen Dagblad was er als de kippen bij om te reageren: “FC Brandhout 6 gaat zich door deze tweet beledigd voelen, Rik.”

Elfrink vervolgde zijn relaas: “Een enorme zeperd voor de club in Breda, waar de ploeg zich als een karakterloos, futloos en inspiratieloos team heeft gepresenteerd. Tien uitwedstrijden op rij geklungel, echt ongekend. Faber taxeerde de prestatie van PSV tegen NAC iets hoger dan FC Brandhout 6 en maakte de vergelijking met DBS 5. Hoe dan ook, dit PSV is niet alleen de weg kwijt maar ook alle kansen op een prijs.”

De Telegraaf schrijft op vrijdagochtend: “Na de zoveelste afgang dit seizoen blijven de vragen maar opdoemen. Over wat PSV is opgeschoten met het ontslag van Mark van Bommel, bijvoorbeeld. De ploeg is vooral karakterloos en de grote aankopen Timo Baumgartl en Bruma bewezen zelfs tegen een eerstedivisionist hun transfersom niet waard te zijn. Bruma krijgt nu zijn kansen, maar vooral omdat hij veel geld heeft gekost, zo lijkt het. Pakken doet hij ze nog niet en ook voor de Portugees, die opnieuw werd gewisseld, houdt het een keer op. Met Ritsu Doan en Cody Gakpo zitten jongens op de bank die over het algemeen een hoger basisniveau halen.”

“Parodie op voetbal van PSV”

Willem Vissers stelt namens de Volkskrant: “Parodie op voetbal van PSV. Het zal wel met die trainerswissel, maar onder Mark van Bommel was het spel beter dan onder Ernest Faber. Althans: minder slecht. Te hopen dat de bestuurders van PSV een goede spiegel hebben.”

Het AD meldt in zijn papieren editie: “Het maakt inmiddels niet meer uit tegen wie PSV speelt. Of het nou Sporting Portugal is, Sparta, VVV-Venlo of NAC uit de Keuken Kampioen Divisie, bij de minste of geringste tegenslag stort de ploeg als een kaartenhuis in elkaar. Het woord sportieve crisis dekt al niet eens meer de lading in Eindhoven. Het is zielig, beschamend en op geen enkele manier meer uit te leggen wat er allemaal gebeurt. Steeds als je denkt dat PSV niet dieper kan zinken, doet een kwaliteitsarm en karakterloos elftal toch weer een poging. Waar is de woede bij spelers die zo vernederd worden als gisteravond gebeurde in Breda? Natuurlijk deed NAC het fantastisch. Aangevuurd door 12.000 hartstochtelijk meelevende fans gaf die ploeg alles. De ereronde na afloop van de 2-0 zege leek op die van een ploeg die net kampioen geworden was.”

Slaan de media de spijker op zijn kop?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
876+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie