‘Nu al duidelijkheid over Beneliga door standpunt Ajax’

Foto: ‘Nu al duidelijkheid over Beneliga door standpunt Ajax’

Gisteren was er een bijeenkomst met de Beneliga als inzet en die verliep alleszins positief. Valentijn Driessen weet dat er achter de schermen echter een ander geluid te horen is: naar verluidt worden de plannen getorpedeerd door Ajax.

Hij schrijft in zijn column in De Telegraaf dat de fusie er om allerlei redenen nóóit gaat komen: “Zo is het een publiek geheim dat Ajax en Standard Luik helemaal niet zitten te wachten op de Beneliga. De voorzitter van de Waalse club liet de presentatie van dit toch belangrijke dossier voor zijn club gewoon aan zich voorbijgaan, stelde andere prioriteiten en liet zich doodleuk vertegenwoordigen door zijn collega van AA Gent. Hij zou de uitkomst wel horen. Dat Standard Luik wel aan tafel blijft is omdat de club niet verrast wil worden door het proces.”

Driessen vervolgt: “Over het algemeen is het enthousiasme in België over de fusiecompetitie groter dan in Nederland waar de sportieve en financiële noodzaak minder wordt gevoeld. Ajax-directeur Edwin van der Sar heeft namens de Nederlandse landskampioen ook grote twijfels over de fusiecompetitie en denkt niet dat Ajax er goed aan doet om hieraan deel te nemen. De Amsterdammers willen graag de handen vrijhouden om vanaf 2024 eventueel op de trein te springen van een veel grotere, rijkere grensoverschrijdende competitie met de topclubs uit de vijf grote voetballanden. En zit de Ajax-fan te wachten op het affiche Eupen-Ajax op zondagavond half negen. Nee, dan liever Emmen-Ajax.”

Hij sluit af: “Wat zich afspeelt is het ritueel van trekken aan een dood stokpaardje, het stokpaardje van Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe.”

Goed dat Ajax dit plan torpedeert?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
992+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie