De Boer over gevallen Ajax-talent: “Eén van de beste voorzetten die ik ooit zag”

Foto: De Boer over gevallen Ajax-talent: “Eén van de beste voorzetten die ik ooit zag”

Vince Gino Dekker gold in de jeugdopleiding van Ajax als een groot belofte. De aanvaller redde het niet en speelt momenteel bij Spakenburg. Woensdagavond neemt Dekker het met zijn ploeg op tegen zijn jeugdliefde in het bekertoernooi.

Dekker kwam in zijn periode in Amsterdam niet verder dan de beloftenploeg. Na weinig succesvolle tijden bij AZ en Go Ahead Eagles is hij inmiddels actief in het amateurvoetbal tot verbazing van Ronald de Boer, die als jeugdtrainer van Ajax nog samenwerkte met de vleugelspeler. “Vince Gino had in mijn ogen heel veel kwaliteiten. Hij had één van de beste voorzetten die ik in mijn leven ooit gezien heb”, memoreert De Boer bij FOX Sports.

“Echt waar?”, reageert presentator Jan Joost van Gangelen vol ongeloof. “Niemand geeft een voorzet zó mooi en zó op maat als hij”, stelt De Boer. “Maar voetbal is meer dan alleen een voorzet geven, natuurlijk. Hij mist op andere vlakken toch duidelijk net iets te veel om aan te haken bij Ajax. En uiteindelijk is hij niet eens in het profvoetbal terechtgekomen.”

De Boers collega-analist Kees Kwakman vindt dat Dekker tijdens zijn carrière ook de nodige pech heeft gehad met blessures: tussen november 2016 en februari 2018 stond hij buitenspel met een ernstige knieblessure. “In die periode komen er natuurlijk gewoon nieuwe talenten bij Ajax en dan ben je gewoon je plekje kwijt”, aldus Kwakman.

Verrassende uitspraken van De Boer?

  • Ja, echt wel!
  • Nee, ben het met hem eens
442+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie