OFFICIEEL: Czyborra heeft droomtransfer te pakken: “Ben Heracles heel dankbaar”

Foto: OFFICIEEL: Czyborra heeft droomtransfer te pakken: “Ben Heracles heel dankbaar”

Lennart Czyborra verruilt Heracles Almelo per direct voor Atalanta Bergamo. Dat weten diverse Nederlandse en Italiaanse media maandagmiddag te melden. 

“We hebben Lennart toestemming gegeven om tot een akkoord te komen met de andere club”, zegt Tim Gilissen, technisch manager van Heracles, tegen het Algemeen Dagblad. “Hij wil zelf niet bevestigen dat het om Atalanta Bergamo gaat, maar wel dat er verregaande gesprekken met een andere club worden gevoerd. Italiaanse media zijn er inmiddels wel zeker van: Czyborra wordt de stand-in van Robin Gosens, die andere oud-speler van Heracles”, aldus het AD

Wesley Victor Mak schrijft op Twitter: “Heracles-verdediger Lennart Czyborra vertrekt per direct naar Atalanta. De bergamaschi scouten nog steeds actief in de Eredivisie en pikken na Gosens, De Roon en Hateboer nog maar eens een speler op uit Nederland. Atalanta betaalt ongeveer €4M voor de Duitser.” 

UPDATE 22/01 15.00u
De transfer van Lennart Czyborra naar Atalanta Bergamo is afgerond. De 20-jarige linksback verruilt Heracles Almelo voor de Italiaanse Champions League-deelnemer. Daarmee volgt hij dezelfde route als Robin Gosens, die drie jaar geleden van Almelo naar Bergamo ging. Gosens maakt daar momenteel zoveel indruk, dat hij aan een aantal Europese topclubs wordt gelinkt.

De transfer van de Duitse jeugdinternational kwam afgelopen week in een stroomversnelling terecht. De huidige nummer vijf van de Serie A ziet in Czyborra de ideale kandidaat om Gosens op te volgen.

Czyborra beschikte bij Heracles nog over een doorlopend contract. “Bij Heracles Almelo heb ik een hele mooie tijd gehad”, vertelt Czyborra op de website van Heracles. “Ik ben de club en de supporters zeer dankbaar voor wat zij mij geboden hebben. Dankzij de mensen hier ben ik in een korte tijd een betere voetballer geworden. Daardoor krijg ik nu de kans het bij Atalanta Bergamo te laten zien. Ik ben blij dat ik voor Heracles Almelo gespeeld heb.” 

Technisch manager Tim Gilissen is trots op de overgang van Czyborra. “Lennart heeft zich in het shirt van Heracles Almelo stormachtig ontwikkeld. Hij mag trots zijn op de stap die hij nu maakt. Voor ons als Heracles Almelo is het een goed teken dat een club als Atalanta Bergamo zich opnieuw meldt voor een van onze spelers. Sportief gezien is het niet het meest ideale moment om iemand met de kwaliteiten van Lennart te laten gaan, maar voor Heracles Almelo is dit een unieke transfer. Het is niet de eerste keer dat we een blikvanger kwijtraken. Ook nu gaan we aan de slag het vertrek op te vangen.”

Denk je dat hij mee kan op dat niveau?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Ik twijfel…
84+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:30
4+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
24+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
159+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
76+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
93+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
340+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
36+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
79+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
25+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
80+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
17:29
78+
‘Ajax-flop maakt prachtige stap in eigen land’
17:08
44+
Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt
16:47
176+
Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”
16:26
36+
Geschorste Tonali krijgt te maken met nieuwe aanklacht
16:05
123+
Messi weet wanneer hij gaat stoppen: “Dan zal ik dat zeker doen”
15:40
9611+
‘Publiekslieveling spotgoedkoop naar Ajax’
15:12
1514+
‘Berghuis heeft bestemming al gekozen’
14:14
1510+
‘Ajax is bang voor beslissing Alex Kroes’
14:00
127+
De indrukwekkende cijfers die Lasse Schöne bij Ajax neerzette
13:56
1436+
Withete Koeman krijgt bericht van UEFA
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie