TRANSFERUURTJE: Eredivisie-transfer Guti, Ajax zegt ‘nee’

Foto: TRANSFERUURTJE: Eredivisie-transfer Guti, Ajax zegt ‘nee’

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Tegen Sparta Rotterdam koos oefenmeester Erik ten Hag van Ajax voor een opstelling met Ryan Gravenberch op het middenveld, en dat betekent dat het zeventienjarige talent spelers als Razvan Marin en Edson Álvarez voorbij is gestreefd… De Roemeen heeft achter de schermen al aan de bel getrokken, maar De Telegraaf schrijft: “Vorige week toonden meerdere Belgische clubs, waaronder Club Brugge, interesse om de middenvelder, al dan niet tijdelijk, over te nemen. Ajax wil hem echter niet laten gaan.” Ten Hag verklaart: “We hebben een selectie waarmee we strijden op drie fronten, dus hebben we een breed kader nodig. Er is altijd een categorie spelers waarbij we ons afvragen of het niet beter is om ze te verhuren, maar bij Marin kijken we daar niet naar.”

Ajax maakt voorlopig géén werk van Juan Fernando Quintero. Dat laat clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf weten naar aanleiding van de geruchtenstroom in Zuid-Amerika. Volgens buitenlandse media heeft Ajax een bod van vijftien miljoen euro in het verschiet. River Plate zou willen meewerken indien de gelimiteerde transfersom van 22 miljoen euro op tafel komt. Althans, dat gerucht doet de ronde in Zuid-Amerika. Verweij is via zijn Twitter-account héél duidelijk: “Hij is aangeboden bij Ajax dat er (gezien de prijs nog) geen brood in ziet.” Het lijkt dan ook onwaarschijnlijk dat Quintero nog deze maand naar Amsterdam komt.Érick Gutiérrez bevindt zich in een behoorlijk penibele situatie bij PSV. De Mexicaan maakt de hoge verwachtingen al een tijdje niet waar in het Philips Stadion en zou nog kunnen gaan transfereren in de winterstop. Bijvoorbeeld naar een andere Eredivisie-club. Volgens de Mexicaanse pers speelt er in ieder geval iets tussen de middenvelder en een niet nader genoemde ploeg uit de Nederlandse competitie. Een andere mogelijkheid is dat Guti voor eerherstel gaat in zijn vaderland, in de Liga MX, meldt het medium Unanimo Deportes. Het gaat vermoedelijk om een verhuurperiode van een half jaartje.

Een paar jaar geleden deed Nicolai Jörgensen het dusdanig goed bij Feyenoord dat hij een mooie transfer kon maken naar het buitenland. Vervolgens ging het echter mis en kreeg de spits te maken met blessure na blessure. Met als gevolg dat hij toch een klein beetje uit beeld is verdwenen. Na zijn debuutjaar in De Kuip stond de telefoon van zijn zaakwaarnemer roodgloeiend. In een interview met Voetbal International vertelt hij: “Er kwam ook interesse, ik was een keer dicht bij een transfer (naar Newcastle United, red.), maar die ketste af en daarna is het alleen maar minder gegaan. Ik kreeg last van blessures die me lang aan de kant hebben gehouden. En toch heb ik nooit spijt gehad dat ik niet ben weggegaan.” De Deen gaat verder met zijn verhaal: “Dat gevoel verbaasde me zelf ook een beetje, maar gaf me wel de bevestiging dat Feyenoord gewoon mijn club is geworden. Ik had toen geen haast te vertrekken en nu nog steeds niet. Ik wil mensen eerst wat teruggeven.”

Buitenland:

FC Barcelona kan minstens vier maanden niet beschikken over Luis Suárez, die onlangs geopereerd is en nu moet revalideren. Aanvankelijk was de verwachting dat de Catalanen geen vervanger aan zouden trekken, maar naar verluidt heeft de grootmacht zich nu toch bij competitiegenoot Valencia gemeld voor de diensten van Rodrigo. Volgens de laatste berichten uit Spanje heeft Barça zich al bij het Estadio Mestalla gemeld met een aanbieding voor een huurperiode van een half jaartje mét een optie tot koop. Valencia heeft nog niet geantwoord.

Philippe Coutinho wordt dit seizoen door FC Barcelona uitgeleend aan Bayern München, dat ook beschikt over een optie tot koop. Wil Der Rekordmeister de Braziliaan definitief inlijven, dan moet er 120 miljoen euro betaald worden… Volgens BILD heeft de clubleiding in de Allianz Arena echter al besloten dat dit niet zal gebeuren. Coutinho laat eens in de zoveel tijd zien wat hij waard is in Beieren, maar presteert bovenal toch bijzonder wisselvallig en dus weet men niet of hij de afgesproken megasom wel waard is.

Rodrigo een goede spits voor Barça?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
356+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:15
247+
‘Arsenal: 70 miljoen voor Oranje-speler’
17:00
3+
LOUIS VAN GAAL IS DE BESTE | SN Voetbalquiz #2
16:30
3271+
’80 miljoen voor Ajax, 68 miljoen voor PSV’
16:18
21+
Nederlander hoopt op stunt tegen Manchester United: ‘Ik kijk ernaar uit’
16:18
406+
‘Frenkie de Jong-transfer na schande’
16:02
152+
Snelle Eredivisie-terugkeer Memphis Depay?
15:46
109+
‘Brobbey 80 miljoen waard na EK’
15:27
52+
‘PSV start nieuwe samenwerking met buitenlandse club’
15:14
73+
Real Madrid-held over penaltystop: ‘Puur geluk’
14:50
90+
Eredivisie-coach met opvallende carrièreswitch: ‘Chauffeur lijkt me leuk’
14:36
16+
Arteta wil veerkracht zien bij Arsenal: ‘Pijn gebruiken als drijfveer voor titel’
14:22
245+
‘Feyenoord ontvangt bod van 20 miljoen voor Hancko’
13:05
23+
‘Clublegende De Rossi gaat door bij AS Roma’
12:25
52+
‘Er is helemaal niks veranderd sinds het winnen van WK’
12:14
222+
Rodri haalt uit na CL-verlies: ‘Één team wilde voetballen’
12:00
376+
Waarom het mogelijke vertrek van Ziggo een ramp is voor Ajax
11:48
290+
‘Beoogde Vitesse-eigenaar staat reddingsoperatie in de weg’
11:35
134+
Eredivisie-held flirt met terugkeer naar PEC Zwolle
11:15
0+
Nederlandse zaalvoetballers plaatsen zich na kwart eeuw weer voor WK
10:50
33+
Spotify-playlists AZ: straatrap en salsa
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie