‘Ajax zijn poten van spelers uit de andere topjeugdopleidingen blijven’

Foto: ‘Ajax zijn poten van spelers uit de andere topjeugdopleidingen blijven’

Ajax heeft zich financieel en sportief gezien een enorme voorsprong verschaft op de rest van de Eredivisie. De Amsterdammers hebben elk jaar meer geld te besteden en het verschil met de andere Nederlandse clubs wordt zo langzamerhand onoverbrugbaar.

Columnist Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad schrijft daarover: “Het is onzin om dat als ‘oneerlijk’ te beschouwen: sport is per definitie oneerlijk, en Ajax heeft zijn voorsprong zelf verdiend. In het perspectief van Europa is Nederlands grootste club een soort FC Groningen bovendien, dat maakt het ingewikkeld. Als Ajax aan wil blijven haken in de internationale top, móét het mee in de ratrace van megalomane marketingdeals en miljoenensalarissen.”

Het zou Ajax echter sieren om ook eens aan de concurrentie te denken: “Wat Ajax wél zou kunnen doen: met zijn poten van spelers uit de andere topjeugdopleidingen afblijven. Het herenakkoord volmondig respecteren dat per 1 juli 2019 is afgesproken tussen de zes grootste clubs van Nederland. Wegblijven uit Alkmaar, vooral. Ietsje duurzamer vissen mag je van een multinational best verwachten, juist in een sportcompetitie, onmiskenbaar gebaat bij concurrentie. Het is niet illegaal hoor, Kik Pierie, Perr Schuurs en Kjell Scherpen op goed geluk wegplukken uit Heerenveen, Sittard en Emmen, en dat dan ‘talentontwikkeling’ noemen. Maar de Eredivisie wordt er schraler en kaler van.”

Ben jij het met Mossou eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
863+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie