‘Groot Ajax-drama in de maak voor Eredivisie én KKD’

Foto: ‘Groot Ajax-drama in de maak voor Eredivisie én KKD’

Ajax is verreweg de grootste en vooral rijkste club van ons land, maar het verschil tussen de Amsterdammers en de rest van de Nederlandse ploegen wordt zo langzamerhand wel héél erg groot. De huidige nummer één van de Eredivisie wordt mogelijk een alleenheerser.

Sjoerd Mossou schrijft in zijn column in het Algemeen Dagblad: “Financieel tikt Ajax volgens de accountants van Deloitte tegenwoordig een omzet aan van 199,4 miljoen euro. Het eigen vermogen ligt inmiddels ruim boven de 200 miljoen, Marc ‘Netto’ Overmars dreigt stilaan te verzuipen in zijn grote geldzwembad. Als je vergelijkingen gaat maken met de concurrentie, kom je grappige dingen tegen. Voorbeeldje: voor het bedrag dat Ajax voor de vergeten voetballer Hassane Bandé betaalde, (een kleine 9 miljoen euro) kunnen VVV, FC Emmen, RKC en Fortuna Sittard met gemak een heel jaar overleven.”

Hij gaat verder: “Ajax verdiende alleen al afgelopen seizoen zo’n 200 miljoen euro aan transfers; aanzienlijk meer dan alle andere 33 (!) Nederlandse clubs opgeteld. Ajax is zo rijk, dat je met de salarishuishouding van Jong Ajax zonder enig probleem een sterke middenmoter in de Eredivisie kan samenstellen.”

En dus wordt het allemaal een klein beetje oneerlijk… “Het goede nieuws is dat een zak geld nog nooit een doelpunt heeft gemaakt, het slechte nieuws is dat de kloof almaar groter en groter wordt. Aan de binnenlandse televisiegeldverdeling verandert tot 2025 niets, terwijl Ajax vrolijk kan blijven poenscheppen in de Champions League. Zelfs als Ajax binnenkort Bassie & Adriaan aanstelt als tweekoppige directie, en Gerard Joling als hoofdtrainer, wordt het de komende jaren fluitend kampioen.”

Vind jij dit ook oneerlijk?

  • Ik wel een beetje
  • Ik niet
3989+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie