Jörgensen: “Hij is de allerbeste met wie ik ooit heb gespeeld”

Foto: Jörgensen: “Hij is de allerbeste met wie ik ooit heb gespeeld”

Nicolai Jörgensen beleefde een voortreffelijke start als spits van Feyenoord. De Deen was dolgelukkig toen Robin van Persie terugkeerde in De Kuip, maar juist zijn eigen prestaties gingen vanaf dat moment bergafwaarts.

“Blijft gek, hè. Als hij niet speelde en ik wel, deed ik het fantastisch en wanneer ik op de bank zat, was Robin geweldig. Maar samen…”, vertelt Jörgensen aan Voetbal International. “Op één of andere manier werkte dat niet. Toen hij kwam, was ik starstruck. Ik was vroeger een groot fan van hem. En toen ging-ie naar Manchester United, haha. Arsenal is mijn club, hè, vanaf dat moment ben ik op hem gaan letten.”

Jörgensen bleek een grote fan en bemachtigde zelfs het Fenerbahçe-shirt van Van Persie. “Dus, ja, ik was wel geïmponeerd toen hij binnenkwam.” Persoonlijk was de klik er wel. “Robin bleek een ontzettend aardige gozer, betrokken, behulpzaam. Toen hij vertrok, kreeg ik zijn shirt en nog steeds probeert-ie me te helpen als we elkaar zien. Ik heb zelf dan ook geen moment gehad dat ik dacht: Had Feyenoord hem maar níét gehaald. Integendeel.”

“Robin zal voor mij altijd speciaal blijven, de allerbeste met wie ik ooit heb gespeeld. Ik heb veel van hem geleerd. Kijk, zijn touch is niet te evenaren, da’s natuurtalent, maar de manier waarop hij bewoog, hoe hij schoot, dat zijn dingen waarop ik echt wel heb gelet. Je ziet: ik kan erover treuren, of er gewoon op een andere manier naar kijken en er het beste uithalen”, aldus Jörgensen.

Heeft Van Persie tóch een negatieve impact op hem gehad?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
1384+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie