TRANSFERUURTJE: Ajax-megabod, Feyenoord heeft nieuw doelwit

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-megabod, Feyenoord heeft nieuw doelwit

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Er doet een opvallend geruchtje de ronde over Ajax, dat zou namelijk liefst 15 miljoen euro hebben geboden voor de diensten van Juan Fernando Quintero van River Plate. De berichtgeving hierover is echter behoorlijk tegenstrijdig te noemen. De zaakwaarnemer van de 27-jarige aanvallende middenvelder uit Colombia kwam gisteren op de Argentijnse televisie en beaamde dat er interesse was uit Amsterdam. River Plate was er echter als de kippen bij om te stellen dat het nog géén formeel bod had binnengekregen. Met het oog op het aanstaande vertrek van spelers als Hakim Ziyech en Donny van de Beek zou het natuurlijk goed zo kunnen zijn dat er wat speelt. Quintero is iemand die tot voor kort bekendstond als ‘eeuwig talent’, maar heeft de draad duidelijk opgepakt in de competitie van Argentinië. Onlangs werd hij nog genomineerd voor de Puskás Award, de prijs van wereldvoetbalbond FIFA voor het allermooiste doelpunt van het jaar.

Het gaat héél lastig worden om Hakim Ziyech komende zomer in Amsterdam te houden. De sterspeler van Ajax heeft eerder clubs als AS Roma en Sevilla afgewimpeld, maar de grote clubs raken langzaam maar zeker ook enthousiast. Vorige week werd Paris Saint-Germain al gelinkt aan Ziyech. De Franse grootmacht zou reeds contact hebben gelegd met zijn management over een transfer in de zomer. Met de Ajacied zou de club willen inspelen op een dreigende leegloop in aanvallend opzicht: Neymar, Kylian Mbappé en Edinson Cavani worden allemaal gelinkt aan transfers. Met Ziyech zou PSG de kwaliteit op orde willen houden. Er is echter concurrentie. Volgens Franse media zijn ook Bayern München en Real Madrid in de markt voor de Ajax-middenvelder.PSV is er wel uit met AC Milan, maar Ricardo Rodríguez twijfelt nu al een tijdje aan een transfer naar het Philips Stadion. De laatste update uit Italië is echter wel heel treurig voor de Eredivisie-topclub uit Eindhoven: de vleugelverdediger is in gesprek met allerlei laagvliegers. Aanvankelijk onderhandelde het kamp van de Zwitserse international ook met de Süper Lig-grootmacht Fenerbahçe, maar dat mag geen spelers aantrekken van de Turkse voetbalbond. Je zou zeggen: dan is een transfer naar de lichtstad van Nederland dichtbij, maar niets is minder waar. Volgens de Italiaanse media is Rodríguez namelijk gaan praten met partijen als Sampdoria, Brescia en Hellas Verona. De laatstgenoemde club doet het nog wel aardig in de Serie A en staat tiende, maar Sampdoria vertoeft op de zestiende plek en het Brescia van spits Mario Balotelli verkeert al helemaal in degradatienood: het team staat één na laatste en heeft alleen het Genoa van Lasse Schöne onder zich staan.

Feyenoord is nu al een tijdje bezig met de mogelijke komst van Róbert Bozeník van MSK Zilina. De jonge spits uit Slowakije twijfelt echter en de Rotterdammers willen per se een nieuwe spits naar De Kuip halen. Technisch directeur Frank Arnesen heeft nu een alternatief op het oog, zo meldt het doorgaans goed ingevoerde Twitter-account KuipTalk. Het zou gaan om Dario Vizinger, die momenteel voor het Sloveense NK Celje speelt en daar aardig op dreef is. In negentien wedstrijden heeft hij dertien keer gescoord en zeven assists gegeven.

Buitenland:

Luis Suárez liep onlangs een zware blessure op en moet sowieso vier maanden revalideren, waardoor het erop lijkt dat hij het restant van het voetbalseizoen mist. Volgens de Spaanse media gaat FC Barcelona tóch de transfermarkt op om dit gemis te compenseren. Voetbal International schrijft namelijk op de vroege dinsdagmorgen: “Barcelona begint deze week dan echt aan de zoektocht naar een centrumspits die het gemis van Luis Suárez moet opvangen. Pierre-Emerick Aubameyang is de belangrijkste kandidaat om deze winter naar Camp Nou te komen. Daar pakt Mundo Deportivo deze dinsdag mee uit. De zoektocht van Barça naar een nummer 9 domineert de cover van de Catalaanse sportkrant, die schrijft dat de nieuwe trainer Quique Setién er inmiddels wel uit is: zijn selectie heeft behoefte aan een extra spits nu Suárez vier maanden aan de kant staat.”

Napoli betaalde in de afgelopen zomertransferwindow liefst 36 miljoen euro aan PSV voor Hirving Lozano, maar eigenlijk zien we de Mexicaan helemaal nooit meer aan het werk in het San Paolo-stadion. Zijn situatie is bijzonder triest te noemen. Volgens het medium Calciomercato heeft Gennaro Gattuso de buitenspeler al gewogen en te licht bevonden. Onder Carlo Ancelotti mocht Lozano nog wel hopen op een invalbeurtje hier en daar, maar de voormalige mannetjesputter van AC Milan ziet helemaal niks in de aanvaller. Het wordt nog wat pijnlijker, want eigenlijk presteren José Calléjon en Lorenzo Insigne al tijden ondermaats. Je zou dus zeggen: dit is een uitstekend moment voor Lozano om te laten zien wat hij waard is. Die kans krijgt hij echter niet, omdat Gattuso gewoonweg niet gelooft in zijn kwaliteiten.

Aubameyang naar Barça?

  • Zou ik tof vinden
  • Zou ik niks vinden
243+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
89+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
34+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
76+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
588+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
143+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
418+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
406+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
386+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
40+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
133+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
34+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
461+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
108+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
654+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
305+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
15+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
18:43
658+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
18:40
416+
‘Arne Slot ziet nachtmerrie uitkomen’
18:19
1556+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie