Spaanse media kritisch op Setién: ‘Had van Valverde kunnen komen’

Foto: Spaanse media kritisch op Setién: ‘Had van Valverde kunnen komen’

Quique Setién beleefde zondagavond zijn vuurdoop als trainer van FC Barcelona. De Catalanen wonnen met 1-0 van Granada, maar echt overtuigen deden zij nog niet. En dus zijn de Spaanse kranten kritisch.

“Setién stelde waarschijnlijk de mensen teleur die een totale opschudding verwachtten ten opzichte van het Barcelona van Ernesto Valverde”, zag El Mundo Deportivo. Sport sprak zelfs van een eerste mini-teleurstelling: “Riqui Puig en Arthur: allebei wissel. Ivan Rakitic en Arturo Vidal: basisspelers. Dat wil zeggen: Setién begon met een opstelling die net zo goed van Valverde had kunnen komen.”

Bij afwezigheid van de geschorste Frenkie de Jong vormden Sergio Busquets, Rakitic en Vidal het middenveld. Samuel Umtiti, Sergi Roberto en Gerard Piqué vormden het centrale trio, een nieuwigheid. “Setién is net geland en heeft tijd nodig om zijn ideeën uit te voeren, maar er waren toch al een aantal behoorlijk belangrijke te zien, zoals de 3-5-2-tactiek”, aldus Sport.

Marca, de sportkrant uit Madrid, was meteen behoorlijk kritisch op het Barcelona onder Setién. “Setién arriveerde en beloofde prachtig spelen, maar ook bij Barcelona is er meer dan dat nodig. Laten we onszelf niet voor de gek houden: de resultaten tellen in het huidige voetbal. Voetbal vergeeft niet als doelstellingen niet worden bereikt.”

Terechte kritiek?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
183+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie