TRANSFERUURTJE: Klopp wil Ajacied, Burger gespot op tribune

Foto: TRANSFERUURTJE: Klopp wil Ajacied, Burger gespot op tribune

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Ajax gaat zijn topspelers niet verkopen in de winterstop, zo hebben prominenten als oefenmeester Erik ten Hag en directeur voetbalzaken Marc Overmars al aangegeven. In de aankomende zomer is het echter een ander verhaal: dan krijgen de Amsterdammers vermoedelijk te maken met een leegloop. Een van de meest populaire voetballers van de Eredivisie-topclub op de transfermarkt is David Neres. De vleugelspits kon in het verleden al een paar keer een transfer maken, maar toen lieten de hoge heren in de Johan Cruijff ArenA hem niet gaan. In de zomertransferwindow zullen ze zich vermoedelijk echter relatief coulant opstellen. Volgens de Engelse media heeft Liverpool wel oren naar een samenwerking met Neres. Coach Jürgen Klopp beschikt natuurlijk al over een gepeperde voorhoede met Sadio Mané, Mohamed Salah en Roberto Firmino, maar zou desondanks een oogje hebben op de Ajacied. Die moet minstens 60 miljoen euro kosten, maar voor een Premier League-club als de Reds is dat natuurlijk wel te betalen.

Na een hele hoop negatieve resultaten werd oefenmeester Mark van Bommel ontslagen bij PSV. Die beslissing werkt ook door op de transfermarkt, want de Eindhovenaren hadden wel oren naar een hernieuwde samenwerking met Angeliño… Aanvankelijk had de Spaanse vleugelverdediger ook wel oren naar een terugkeer naar het Philips Stadion, maar De Telegraaf onthult vandaag dat die transfer door het vertrek van Van Bommel niet meer im frage is. Angeliño had nog veel contact met zijn oude coach en wilde graag nog een keer onder hem spelen.Wouter Burger gaat deze transferperiode vermoedelijk nog wel transfereren. Bij Feyenoord heeft hij bijzonder weinig uitzicht op speeltijd en dus willen de Rotterdammers dat hij ergens anders ervaring op gaat doen. Bij stadsgenoot Excelsior bijvoorbeeld. Journalist Wesley van Oevelen van het Algemeen Dagblad maakt via Twitter bekend: “Wouter Burger zat vrijdag op de tribune bij Excelsior. Kralingers willen hem huren en hebben geïnformeerd. Feyenoord heeft zijn stadgenoot nog niks laten weten.”

Feyenoord dreigt definitief naast Róbert Bozenik te grijpen. Het Russische CSKA Moskou beschikt momenteel over de beste papieren om de Slowaakse spits over te nemen van MSK Zilina. Feyenoord hoopt nog steeds op de komst van Bozenik, maar het is al langer duidelijk dat zijn komst een lastig verhaal is. Hamburger SV gaf al aan 3 miljoen euro te willen betalen en daarop zou MSK Zilina 5 miljoen hebben gevraagd. CSKA wil nu zekerheid hebben en zou maar liefst 6 miljoen euro op tafel hebben gelegd.

Buitenland:


Het contract van Edinson Cavani bij Paris Saint-Germain loopt in de aankomende zomer af en dan kan hij dus kosteloos transfereren. De Uruguayaan wenst daar echter niet op te wachten en wil nu al vertrekken uit het Parc des Princes. Technisch directeur Leonardo van de nummer één van de Ligue 1 communiceert via de officiële kanalen: “Edinson Cavani heeft inderdaad om een vertrek gevraagd. Wij zijn de situatie aan het bestuderen. We hebben een bod ontvangen van Atlético Madrid, maar dat hebben we afgewezen. We weten niet wat er nu gaat gebeuren.” Het is in ieder geval zeker niet uitgesloten dat de spits nog gaat wieberen voor het einde van de maand.

FC Barcelona heeft een flinke klap opgelopen op blessuregebied. Luis Suárez is inmiddels geopereerd en staat sowieso vier maanden aan de kant. De kans is zelfs vrij klein dat de Uruguayaan dit seizoen nog in actie zullen zien en dus blijft Barça achter zonder spits. Iets wat de kansen op prijzengewin natuurlijk flink vermindert. En dat beseft sterspeler Lionel Messi maar al te goed. De Argentijn hengelt al jaren achter een nieuwe eindzege in de Champions League, maar zonder een echte killer voorin belooft dat erg moeilijk te worden. En daarom zou hij nu pleiten voor een nieuwe knaltransfer. Zo meldt The Mirror on Sunday dat Messi een verzoek heeft neergelegd bij Quique Setién. Hij zou de nieuwe trainer gevraagd hebben om een poging te doen voor Sergio Agüero.

Feyenoord kansloos voor Bozeník?

  • Lijkt me wel
  • Denk het niet hoor
349+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:55
15+
Wilfred Genee doet boekje open over ‘Vandaag Inside-blaag’
08:40
11+
Perez tipt Koeman: “Gek om hem op te roepen als back”
08:25
67+
‘Frenkie de Jong-drama voor Ronald Koeman’
08:10
23+
‘Megaklap voor Ryan Gravenberch’
23:44
212+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
102+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
63+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
36+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
432+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
169+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
42+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
234+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
83+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
128+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
620+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
286+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
337+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
1467+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
192+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8650+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie