Italiaanse media gaan helemaal los over De Ligt: ‘Beslissend’

Foto: Italiaanse media gaan helemaal los over De Ligt: ‘Beslissend’

Juventus had het gisteren behoorlijk moeilijk tegen Parma, maar wist wel te winnen door een dubbelslag van Cristiano Ronaldo. Door de zware blessures van Giorgio Chiellini en Merih Demiral mocht Matthijs de Ligt beginnen, en de Nederlander deed het naar behoren.

Het medium Goal deelt een mooie zeven uit aan de voormalige aanvoerder van Ajax als rapportcijfer en noemt hem een ‘muur’: “De pijntjes aan de rug en schouders zijn nu verleden tijd, waardoor Roberto Inglese en Andreas Cornelius geen schijn van kans hadden. Voornamelijk in de lucht was hij super.” Calciomercato heeft het weer over een ‘gigant’: “Je ziet duidelijk dat hij groeit. En in de slotfase redde hij bij een inzet van Mattia Sprocati. Zo’n redding is evenveel waard als een doelpunt.”


Bij Eurosport scoort De Ligt een half puntje lager, een 6,5 dus: “Het was een nieuwe bevestiging na zijn optreden tegen AS Roma van vorige week. Hij was alert en weet zichzelf in de slotfase in een soort competitieve trance te krijgen.” Corriere della Serra deelt datzelfde cijfer uit aan de stopper: “Het is niet altijd even precies, want soms oogt het een beetje lomp.” TuttoJuve, Sport Mediaset, La Gazzetta dello Sport, JuventusNews24 geven hem allemaal een zeven.

Grote groei

Tuttomercatoweb sluit zich daarbij aan: “Hij heeft excellent gespeeld, en daarmee bevestigt hij de dingen die hij tegen AS Roma liet zien. Los van de belangrijke redding op het einde, was hij een onpasseerbare muur.” Fantamagazine heeft het laatste woord: “Hij laat vooral in fysiek opzicht een grote groei zien. Het helpt zeker dat hij rechts in het centrum van de verdediging kan spelen. Uiteindelijk was het beslissend dat hij in de baan van het schot van Sprocati stond.”

Opvallend genoeg haalt oefenmeester Maurizio Sarri juist uit naar zijn laatste linie: “We moeten een wedstrijd beter leren lezen, zeker in de slotfase. Ik ergerde me eraan dat we de bal achterin bleven rondspelen. Ik heb liever dat we een doelpunt incasseren uit de counter dan dat we een kwartier lang onder druk staan. We moeten altijd op zoek zijn naar een beslissende goal en niet zo ver inzakken.”

Knap dat hij zo is teruggekomen?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
1630+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
92+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
205+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
71+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
21+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
629+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
70+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
258+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
543+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
295+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
448+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
141+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
101+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
470+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
290+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
235+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
581+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
67+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
98+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
40+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
115+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie