“Enige opponent Ajax is de club zelf”

Foto: “Enige opponent Ajax is de club zelf”

Ajax maakte het zichzelf zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Sparta moeilijk. De Amsterdammers kwamen op een 2-0 voorsprong, maar konden in de slotfase ternauwernood stand houden. Volgens het Algemeen Dagblad is de grootste tegenstander van de Amsterdammers Ajax zélf.

De ochtendkrant maakt een vergelijking met de winterstop van vorig jaar. In januari 2019, toen Ajax terugkeerde van een trip naar Florida, speelde de recordkampioen een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Ook toen kwam Ajax op een ruime voorsprong, maar het werd uiteindelijk 4-4. “Maar het kwam niet zo ver dat Ajax bij de hervatting van de competitie andermaal averij opliep”, stelt clubwatcher Freek Jansen over de wedstrijd tegen Sparta.

Het team van Ten Hag wacht de komende periode een lastig programma met FC Groningen-uit, PSV-thuis en FC Utrecht-uit. Al denkt Jansen niet per se dat deze duels nadelig zijn. “Het zijn wedstrijden waarin Ajax, voor eredivisiemaatstaven, maximaal zal worden getest. Duels waarin de Amsterdammers zullen worden uitgedaagd en gemakzucht wel direct zal worden afgestraft.”

Anderhalve week na de wedstrijd tegen FC Utrecht staat het eerste duel van de dubbele confrontatie tegen Getafe voor de deur. Belangrijk, want na de uitschakeling in de Champions League zal Ajax zich in de Europa League willen bewijzen. De Spanjaarden wonnen afgelopen vrijdag nog met 0-3 van laagvlieger Leganés.

Wint Ajax de Europa League?

  • Ja, denk het wel!
  • Nee
110+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie