Hugo Borst kritisch op ‘fraudeur’ binnen Feyenoord

Foto: Hugo Borst kritisch op ‘fraudeur’ binnen Feyenoord

Hugo Borst is kritisch op het bestuurlijk wanbeleid binnen Feyenoord. Niet alleen vindt hij Sjaak Troost een ‘non-valeur’, ook is hij niet te spreken over president-commissaris Toon van Bodegom. Dat laat hij weten in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Borst spreekt over zijn omstreden zakelijk verleden, waarbij het verhaal teruggaat naar acht jaar geleden.”Myler, het bedrijf waarvan hij algemeen directeur was, heeft tussen 2012 en 2015 dubbele declaraties ingediend bij verzekeraar Achmea. Het gaat om 830.000 euro, precies het bedrag tussen winst en verlies in de periode dat Van Bodegom een overnamekandidaat zocht voor Myler.”

“Oei. Fraude? Van Bodegom ontkent betrokkenheid, maar meerdere medewerkers vertellen in zijn opdracht te hebben gehandeld. Pijnlijk: een voormalig collega verklapt aan NRC hoe Van Bodegom in lachen uitbarst als er weer ten onrechte geld naar zijn bedrijf wordt overgemaakt”, aldus Borst.

Opvallend is dat Feyenoord volgens Borst in 2018 Van Bodegom nog door een extern bureau heeft laten screenen, waar vervolgens niets uitkwam. “Terwijl Van Bodegom zich toch echt bij de rechtbank in Amsterdam heeft moeten verantwoord voor de dubbele declaraties.” De rechter oordeelde destijds dat hij het volledige bedrag moest terugbetalen.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie