‘Dit zijn de prijskaartjes van de sterspelers van AZ’

Foto: ‘Dit zijn de prijskaartjes van de sterspelers van AZ’

Ajax lijkt deze transferwindow niet meer in actie te komen. Het vizier is vooral gericht op komende zomer, wanneer de Amsterdamse club moet anticiperen op een mogelijke leegloop. Veel fans wijzen om de haverklap op de sterspelers van AZ.

De Telegraaf schrijft: “Een groot aantal AZ-spelers, veelal afkomstig uit de eigen jeugdopleiding, wordt op de voet gevolgd door een leger aan scouts uit binnen- en vooral buitenland. De vraag is: wat moeten gewilde (jeugd)internationals als Myron Boadu en Calvin Stengs, regelmatig gelinkt aan Ajax, en Oussama Idrissi, Teun Koopmeiners en Owen Wijndal wel niet kosten? Het antwoord: veel, héél veel.”

Alireza Jahanbakhsh is met 25 miljoen euro momenteel de duurste AZ-speler aller tijden. De Telegraaf denkt dat de meest geroemde spelers van de Alkmaarse club deze bedragen gaan overvleugelen. Het medium denkt voor spits Boadu aan een transfersom van 28 miljoen euro, waar Stengs voor 26 miljoen euro verkocht zou moeten worden. Dat zou betekenen dat AZ aan dit tweetal méér dan vijftig miljoen euro ontvangt.

Daar blijft het mogelijk niet eens bij. Teun Koopmeiners zou 21 miljoen euro moeten kosten. Toen PSV afgelopen zomer naar Koopmeiners informeerde, schrokken ze zich in Eindhoven naar verluidt rot vanwege de vraagprijs van 16 miljoen euro. Die prijs is inmiddels ruim aan de lage kant.” Oussama Idrissi en Owen Wijndal worden op respectievelijk veertien en elf miljoen euro geschat.

Een goede inschatting?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
1825+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie