‘Sétien gebruikt sloopkogel en heeft nieuws voor Frenkie’

Foto: ‘Sétien gebruikt sloopkogel en heeft nieuws voor Frenkie’

Oefenmeester Quique Sétien gaat vandaag zijn vuurdoop beleven bij FC Barcelona, dat het in de Primera División opneemt tegen Granada. De coach wil het helemaal anders doen dan zijn voorganger Ernesto Valverde en gaat wat veranderingen doorvoeren.

Hij ziet bijvoorbeeld geen buitenspeler in Antoine Griezmann, die zich vanaf nu moet richten op de spitspositie. Dat heeft natuurlijk te maken met de ernstige blessure van Luis Suárez, die een operatie ondergaan heeft en er zeker vier maanden uit ligt, maar Griezmann liep er voor de winterstop ook wat verloren bij op de flank… De andere aanvallers in de opstelling van zondag heten Ansu Fati en Lionel Messi.

Sétien heeft zijn favoriete middenveld ook al bepaald, dat bestaat uit Sergio Busquets, Arthur én Frenkie de Jong. De Nederlander kreeg echter twee keer geel en dus rood tegen Espanyol en moet een wedstrijdje toekijken, waardoor Arturo Vidal mag beginnen. Ivan Rakitic lijkt geen toekomst meer te hebben bij de Catalanen.

Achterin verandert er weinig bij Barça: de nieuwe coach kiest ‘gewoon’ voor Sergi Roberto en Jordi Alba op de flanken en Clément Lenglet en Gerard Piqué in het midden. Marc-André ter Stegen is hersteld van een blessure en begint natuurlijk onder de lat. De verwachting is overigens dat vooral de speelstijl van de grootmacht een metamorfose zal ondergaan. Valverde ging vaak voor resultaatvoetbal, maar Sétien wil flitsende combinaties zien.

Vind jij dit goed klinken?

  • Ik wel, ja
  • Ik niet
8384+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie