Jörgensen laat zich eindelijk gelden en bezorgt Feyenoord zege

Feyenoord is de tweede seizoenshelft in de Eredivisie gestart met een zege. In De Kuip werd SC Heerenveen na een geweldige start aan de kant gezet. Nicolai Jörgensen was sinds lange tijd weer eems belangrijk voor de Rotterdammers met twee goals.

Met Justin Bijlow als logische vervanger voor de vertrokken Kenneth Vermeer begon Feyenoord aan de twee helft van de competitie. Bij de bezoekers speelde Jordy Bruijn als valse spits, omdat Jens Odgaard en aanwinst Runar Espejord niet fit waren. Tegen de Friezen kwam de ploeg van Dick Advocaat weergaloos uit de startblokken. Na een kleine tien minuten bezegelde Luis Sinisterra de goede start met een fraaie goal. Met een halve omhaal verschalkte hij oud-Feyenoord doelman Warner Hahn: 1-0.

Enkele minuten later zorgde Chidera Ejuke voor gevaar; hij kwam goed naar binnen en zocht de verre hoek, maar zijn schot ging een half metertje naast. De Nigeriaan was kort daarna op een knullige manier betrokken bij de 2-0 van Feyenoord. Hij dook na een voorzet van Tyrell Malacia onder de bal door, waardoor Jens Toornstra ineens helemaal vrije stond in het strafschopgebied. Hij bediende Nicolai Jørgensen, die uit de draai raak schoot.

Voor de Deen was het een verlossende treffer: hij worstelt het hele seizoen al met zijn vorm en scoorde in november voor het laatst. De opluchting was dan ook van zijn gezicht af te lezen, maar het werd nog mooier voor de 29-jarige spits. In de 26ste minuut knikte hij een hoekschop van Orku Kökcü binnen: 3-0. Daarmee evenaarde hij in één wedstrijd al zijn volledige productie van voor de winterstop.

Voor Heerenveen was het een harde les. De Friezen waren qua veldspel niet minder, maar kregen een lesje effectiviteit. Na een half uur spelen deed Joey Veerman nog wel iets terug, hij scoorde via de binnenkant van de paal na geklungel in de Rotterdamse defensie: 3-1. Toornstra was even later ook nog dicht bij een doelpunt, maar stuitte op de verkeerde kant van het aluminium.

In de tweede helft bleven beide ploegen kansen creëren, zo redde Hahn goed op een poging van Sam Larsson, terwijl Hicham Faik bijna een schitterend doelpunt maakte. Zijn stijlvolle stift werd ternauwernood naast getikt door Bijlow. Aan de hand van de goed ingevallen Larsson speelde Feyenoord een sterk laatste half uur, waarin het naliet de score verder uit te breiden. Dat was grotendeels aan Hahn te danken, de doelman had tegen zijn oude club een aantal knappe reddingen in huis.

Feyenoord bleef zo ook in de achtste Eredivisie-wedstrijd onder Dick Advocaat ongeslagen en staat nu op twintig punten uit acht duels, sinds hij het roer overnam van Jaap Stam. Feyenoord staat nu vierde al kan Willem II bij een zege op AZ weer langszij komen. Heerenveen blijft steken op de achtste plaats.

Zie je Feyenoord nog in de top-3 eindigen?