Matavz helpt Sturing aan succesvolle terugkeer bij Vitesse

Vitesse is 2020 goed begonnen. De Arnhemmers wonnen bij de competitiehervatting eenvoudig op bezoek bij Fortuna Sittard. Tim Matavz had met twee goals een groot aandeel in de 3-1 zege, bij wederom een succesvolle terugkeer van Edward Sturing

Clubicoon Sturing nam eind december het stokje over van interim-coach Joseph Oosting, die Leonid Slutskiy tijdelijk opvolgde. De Arnhemmers waren voor het duel in Limburg op hun hoede voor de thuisclub. Fortuna had immers de laatste vijf wedstrijden op eigen bodem winnend afgesloten. Tegen Vitesse ging het echter een stuk minder goed. Een grote fout van Alexei Koselev hielp de bezoekers in het zadel. Bij een op het oog ongevaarlijke vrije trap van Oussama Tannane zat de doelman er helemaal naast: 0-1. Vijf minuten voor rust verdubbelde Tim Matavz de marge: 0-2.

Halverwege de tweede helft viel de wedstrijd definitief in het slot. Bryan Linssen stuurde Matavz diep, die afrondde en voor zijn tweede treffer tekende. Vervolgens redde Amadou Ciss met een rake kopbal nog de eer en kwam de 1-3 eindstand op het scorebord. Hierdoor beleefde Sturing wederom een succesvolle rentree als trainer van Vitesse. De club gaat over Feyenoord heen naar de vijfde plaats, maar als de Rotterdammers zaterdagavond Heerenveen verslaan wippen zij weer over de Arnhemmers op de ranglijst.

Verwacht jij een sterke tweede seizoenshelft van Vitesse?