FC Utrecht worstelt zich bij debuut Zoet niet langs PEC

Foto: FC Utrecht worstelt zich bij debuut Zoet niet langs PEC

FC Utrecht heeft de eerste wedstrijd met Jeroen Zoet onder de lat niet in winst omgezet. De van PSV overgenomen doelman debuteerde in het uitduel met het kwakkelende PEC Zwolle en moest direct driemaal vissen: 3-3.

Utrecht kreeg de eerste grote kans van de avond. Doelman Michael Zetterer ging in de fout na ver uit zijn doel te zijn gekomen, maar Adrián Dalmau slaagde er niet in om dit af te straffen. Even later viel de 0-1 alsnog. Sam Kersten maakte op bizarre wijze hands in het eigen strafschopgebied en op aanraden van de VAR besloot scheidsrechter Jochem Kamphuis naar de stip te wijzen: Simon Gustafson profiteerde dankbaar.

Lang hield de voorsprong van FC Utrecht geen stand. Mark van der Maarel liet zich aftroeven door Mike van Duinen, die Zoet één op één klopte: 1-1. De bezoekers hadden alsnog op voorsprong kunnen staan halverwege, maar doelman Zetterer ontsnapte nogmaals buiten zijn eigen zestien en had de mazzel dat de VAR geen duwfout constateerde na een mogelijke overtreding van opnieuw Kersten.

Kort na rust pakte de formatie van John Stegeman de leiding in eigen huis. Kenneth Paal kreeg de ruimte om uit te halen en zag de bal achter de verbouwereerde Jeroen Zoet tegen de touwen ploffen. Het schot leek zeker niet onhoudbaar, maar de PSV-huurling had schijnbaar niet voldoende zicht om zelfs maar een hand uit te steken om de 2-1 te voorkomen.

Zoet redde de Domstedelingen later in de wedstrijd met een aantal cruciale reddingen. Daardoor bleef FC Utrecht in de wedstrijd, maar zowel Gustafson als Leon Guwara slaagde er niet in om de stand weer in evenwicht te brengen. Dat lukte een kwartier voor tijd Gyrano Kerk wel. De snelle aanvaller kreeg de bal voor zijn voeten en haalde overtuigend uit: 2-2.

Kort voor tijd viel ook nog het derde doelpunt van FC Utrecht. Urby Emanuelson gaf een heerlijke steekpass door het centrum en Issah Abbas maakte oog in oog met Zetterer geen fout: 2-3. Dat bleek echter niet beslissend. In de 89ste minuut fungeerde Yuta Nakayama als eindstation door de bal laag langs Zoet in het doel te schuiven en de eindstand op 3-3 te zetten.

Scoreverloop: 0-1 (24′) Simon Gustafson, 1-1 (27′) Mike van Duinen, 2-1 (53′) Kenneth Paal, 2-2 (71′) Gyrano Kerk, 2-3 (86′) Issah Abbas, 3-3 (89′) Yuta Nakayama

Hoe vond je Zoet spelen?

  • Goed
  • Redelijk
  • Matig
  • Slecht
126+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie