TRANSFERUURTJE: Ajax-exodus, hoop bij PSV, miljoenen voor Stengs

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-exodus, hoop bij PSV, miljoenen voor Stengs

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Supporters van Ajax doen er goed aan om nog eventjes te genieten van de topspelers in de Johan Cruijff ArenA, want volgens het Algemeen Dagblad ziet het ernaar uit dat er een bizarre leegloop op komst is in onze hoofdstad… Deze winterstop worden alle smaakmakers binnenboord gehouden, maar dat zal in de aankomende zomer wel anders zijn: “Diverse spelers van het huidige Ajax houden er een vertrekwens op na, indien komende zomer een geschikte club voorbijkomt. Zij tekenden in de zomer van 2019 bij, kwamen daarmee Ajax tegemoet met het oog op de toekomstige transfersom én gingen zelf meer verdienen. Wetende dat de club zich positief zou opstellen bij interesse van buitenlandse clubs.” De krant vervolgt: “Het lijstje van de huidige basisspelers met een groot vertrekrisico is substantieel: André Onana, Nicolás Tagliafico, Joël Veltman, Donny van de Beek, Hakim Ziyech, David Neres. Zes spelers die zomaar aan hun laatste maanden in de Eredivisie bezig kunnen zijn.”

Gisteren konden we opeens in de Italiaanse media lezen dat Ricardo Rodríguez van AC Milan gekozen zou hebben voor Fenerbahçe. Dit blijkt helemaal niet waar te zijn: PSV is nog altijd in de race. Beide clubs kunnen de vleugelverdediger moeilijk betalen… maar technisch manager John de Jong is hard aan het werk. Het Eindhovens Dagblad schrijft: “Dat Fenerbahce hem al definitief zou hebben ingelijfd, is niet wat vanuit de omgeving van Rodríguez en PSV teruggekoppeld wordt naar het Eindhovens Dagblad. De Turkse club kan door opgelegde financiële restricties niet zomaar aan de voorwaarden van AC Milan voldoen, zo is voortdurend de verwachting geweest. Ook Fenerbahce heeft de afgelopen periode gas gegeven richting Rodríguez, zijn management en AC Milan, maar er is geen terugkoppeling geweest naar PSV dat Fener al op de diensten van Rodríguez kan rekenen.”Als Gastón Pereiro eenmaal definitief vertrokken is zal PSV vermoedelijk wel de vlag uithangen. Het management van de Uruguayaan blijft namelijk moeilijk doen: er is een kans dat ook het Amerikaanse FC Cincinnati afgewezen wordt… Het Eindhovens Dagblad schrijft over de stand van zaken: “Het management van Gastón Pereiro houdt PSV en FC Cincinnati voorlopig aan het spreekwoordelijke lijntje. Mogelijk komt er deze week alsnog een deal, maar vooralsnog is er door het ontbreken van een persoonlijk akkoord tussen Pereiro en Cincinnati geen klap gegeven op een transfer naar Amerika Supporters van Cincinnati lazen gisteren verwonderd dat Pereiro ook op belangstelling van Aston Villa zou kunnen rekenen. Die club heeft zich bij PSV nooit gemeld.”

Jadon Sancho maakt het seizoen af bij Borussia Dortmund in het Signal Iduna Park, maar in de aankomende zomer gaat de jonge Engelsman vermoedelijk wel een megatransfer maken. De verwachting is dat zijn club meer dan 100 miljoen euro zal verdienen met de verkoop van zijn smaakmaker. Sancho wordt begeerd door vrijwel alle Europese grootmachten, waaronder bijvoorbeeld Manchester United, Chelsea en zelfs Real Madrid. Bij BVB voelt men niets voor een wintertransfer, maar in de zomer valt er best te praten over een deal. Vervolgens zal er echter geïnvesteerd moeten worden in een vervanger en wat dat betreft komt de naam van Calvin Stengs van AZ prominent om de hoek kijken. In het AFAS Stadion heeft men goud in handen en de buitenspeler zal zeker niet goedkoop zijn, want zijn transferwaarde wordt nu al geschat op meer dan 20 miljoen euro. Met het geld dat Borussia verdient met de verkoop van Sancho is er natuurlijk echter wel ruimte om zaken te doen…

Buitenland:

Het ziet er alleszins naar uit dat oefenmeester Jürgen Klopp wil doorselecteren bij Liverpool in de aankomende zomertransferwindow. De Reds zouden bijvoorbeeld op poleposition liggen om Kai Havertz over te nemen van Bayer Leverkusen. Volgens media uit verschillende landen betaalt de gedoodverfde Premier League-kampioen liefst 125 miljoen euro voor de middenvelder die nu nog onder de Nederlandse coach Peter Bosz uitkomt. Havertz wordt natuurlijk gehaald voor de basis en dat heeft weer grote gevolgen voor Georginio Wijnaldum. De international van het Nederlands elftal is nu al een tijdje ontzettend belangrijk voor Liverpool, maar toch lijkt het erop dat hij al afgeschreven is door de clubleiding op Anfield Road. Het is namelijk veelzeggend dat het contract van de box-to-boxspeler, dat medio 2021 al afloopt, nog niet verlengd is.

Onder de nieuwe coach Mikel Arteta maakt Mesut Özil opeens weer aanspraak op een basisplek bij Arsenal. Desondanks is het een publiek geheim dat de clubleiding hem liever kwijt dan rijk is… en dat heeft alles te maken met het salaris dat hij opstrijkt in het Emirates Stadium. De Duitser verdient in Londen bijna 400.000 euro per week en drukt nogal zwaar op de begroting. Özil is echter niet van plan om deze winter of in de aankomende zomer te vertrekken bij de Gunners: hij wil zijn contract uitdienen, dat tot medio 2021 loopt. In een interview met beIN Sports vertelt de technicus: “Ik ben erg gelukkig met mijn contract en ik ben hier dit seizoen en komend seizoen sowieso nog. Wat er daarna gebeurt, weet ik nog niet. Ik kijk uit naar de toekomst.”

Zie jij Wijnaldum echt vertrekken bij Liverpool?

  • Ik wel
  • Ik niet
436+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:00
2+
NEC-helden geven tips voor de bekerfinale | SN Meet Zomer & Leiwakabessy
12:41
13+
Chelsea neemt afscheid van Nederlands talent
12:29
52+
Opbloeiende Brobbey benoemt ‘grote droom’
12:17
53+
Jan Smit oordeelt snoeihard over FC Volendam
12:00
42+
Slot verdedigt: Giménez drastisch achteruit na winterstop
11:47
0+
Voorbeschouwing: kan NEC verrassen en de bekerfinale winnen of pakt Feyenoord de veertiende cup?
11:45
28+
Sierd de Vos onthult ‘bijzondere’ droomgast
11:30
10+
Dumfries als voorbeeld: “Daar kijk ik wel naar op”
11:15
64+
‘Nagelsmann heeft groot nieuws voor Bayern München’
10:59
104+
Italiaanse media lyrisch over Oranje-tweetal: “Overweldigde iedereen”
10:45
27+
NEC kruipt uit dal: “Leek geen einde aan de ellende te komen”
10:29
86+
‘Vandaag Inside-gasten vluchten door achteruitgang’
10:15
552+
‘Megamiljoenendeal voor Brian Brobbey’
10:00
502+
Vermoedelijke opstelling NEC in bekerfinale tegen Feyenoord: opluchting in Nijmegen
09:54
275+
‘Bekerwinst niet nodig voor Feyenoord, twee keer dik gewonnen van Ajax’
09:39
16+
Trotse De Roon: “Als het zelfs tegen het grote Liverpool kan…”
09:24
461+
Onthuld: ‘Hélène Hendriks gespot met 22-jaar oudere vlam’
09:09
242+
‘Ajax-blunder met AZ-toptalent’
08:55
747+
Wilfred Genee doet boekje open over ‘Vandaag Inside-blaag’
08:40
70+
Perez tipt Koeman: “Gek om hem op te roepen als back”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie