‘Ajacied heeft waarde binnen paar maanden verdriedubbeld’

Foto: ‘Ajacied heeft waarde binnen paar maanden verdriedubbeld’

Niet alles wat directeur voetbalzaken Marc Overmars aanraakt verandert in goud. De beleidsbepaler haalde spelers als Lisandro Magallán, Luis Manuel Orejuela en Mateo Cassierra naar de Johan Cruijff ArenA voor behoorlijk wat geld, maar zij mislukten allemaal. De voormalige linksvoor slaat echter óók behoorlijk vaak een homerun.

Neem bijvoorbeeld Lisandro Martínez, die in de voorbije zomer overgenomen werd van de Argentijnse stuntploeg Defensa y Justicia. Ajax betaalde 7 miljoen euro voor de multifunctionele voetballer, die er in navolging van zijn landgenoot Nicolás Tagliafico gelijk stond in onze hoofdstad: hij had bijna geen aanpassingstijd nodig.

De transferwaarde van Martínez stijgt dan ook als een raket. In september was hij volgens de website Transfermarkt al 11 miljoen euro waard en op dit moment wordt zijn waarde geschat op maar liefst 20 miljoen euro. Bijna een verdriedubbeling in een half jaartje tijd dus.

De Ajacied liet een tijdje terug al weten dat hij zeker niet uit is op een nieuwe transfer: “Ik ben altijd op zoek naar het beste voor mezelf. Ajax is nu het beste voor mij. Ik ben echt ontzettend gelukkig hier en dat gevoel vind je niet makkelijk bij een andere club in een ander land. Ik denk nog helemaal niet na over een vervolgstap. Zelfs met de uitschakeling tegen Valencia heb ik prachtige en succesvolle maanden in Amsterdam achter de rug. Ik wil kampioen worden.”

Een van de beste aankopen van Overmars?

  • Vind ik wel, ja
  • Vind ik niet
2808+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie