Willems kijkt ogen uit: “Zelfs Cristiano Ronaldo was niet zó snel”

Foto: Willems kijkt ogen uit: “Zelfs Cristiano Ronaldo was niet zó snel”

Adama Traoré maakt dit seizoen veel indruk bij Wolverhampton Wanderers. Het levert de Spaanse vleugelaanvaller een karrenvracht aan complimenten op. Ook van Jetro Willems, die afgelopen weekend zijn directe tegenstander was.

Willems stond afgelopen zaterdag tegenover Traoré, in de het Premier League-duel tussen Wolves en Newcastle United. Het werd een zware middag voor de Nederlander. “Ik heb in mijn loopbaan tegen heel wat goede spelers gespeeld, maar niemand was zo snel als Traoré”, aldus Willems tegen de Northern Echo. “Hij is ongelooflijk, echt een beest. Traoré is niet alleen ontzettend snel, hij is ook ontzettend sterk. Mensen noemen hem de snelste speler in de voetballerij en ik weet nu dat dit waar is.” 

“Ik dacht dat ik zelf ook wel redelijk snel was, maar nu weet ik wel beter… Dit was echt een ander niveau”, vervolgde Willems, die duidelijk onder de indruk was. “Ik heb met het Nederlands elftal ook eens tegen Cristiano Ronaldo gespeeld. Hij was ook snel, maar niet zó snel. Ronaldo heeft natuurlijk wel wat meer skills, maar soms is het eenvoudiger om tegen zo’n speler te staan dan tegen iemand die zo snel is als Traoré. De wedstrijd tegen Ronaldo was zwaar, maar dit was net zo zwaar. Toch denk ik dat ik me wel aardig gehouden heb.’

Met Willems negentig minuten in de basis pakte Newcastle United bij Wolverhampton een welkom punt in de strijd tegen degradatie: 1-1. Na de openingstreffer van Miguel Almirón verzorgde Leander Dendoncker namens Wolves de gelijkmaker. Traoré, die net als Willems van begin tot eind meedeed, kwam dus niet tot scoren. De teller van de voormalig Barcelona-speler in dit Premier League-seizoen blijft op vier doelpunten en vier assists staan.

Ook zo onder de indruk van Traoré?

  • Ja, wát een speler!
  • Mwah, beetje overdreven
289+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie