‘Crisisberaad bij FC Barcelona: Valverde wordt vandaag nog ontslagen’

Foto: ‘Crisisberaad bij FC Barcelona: Valverde wordt vandaag nog ontslagen’

Een zware delegatie van FC Barcelona vertoefde onlangs in Qatar om met Xavi te onderhandelen over een dienstverband als trainer in het Camp Nou-stadion. De voormalige middenvelder zei ‘nee’, maar zou teruggekomen zijn op die beslissing.

De Telegraaf schrijft: “Ernesto Valverde is nog steeds de trainer van FC Barcelona, maar over zijn opvolging wordt al druk gespeculeerd. Ronald Koeman liet zondag weten te zijn benaderd om bij de Spaanse landskampioen aan de slag te gaan, maar hij blijft voorlopig bondscoach van het Nederlands elftal. Eerder polste de clubleiding van Barcelona Xavi Hernández al. De voormalig middenvelder van de club is trainer van Al Sadd en wil zich met zijn werkgever eerst concentreren op de bekerfinale in Qatar van vrijdag tegen Al Duhail. Mogelijk dat Xavi daarna alsnog ingaat op het aanbod van zijn oude club, melden bronnen aan persbureau Reuters.”

De krant vervolgt: “De positie van Valverde is onder druk komen te staan na de nederlaag van FC Barcelona in de Spaanse Supercup tegen Atlético Madrid. Valverde kreeg de vorige twee seizoenen al veel kritiek na de uitschakeling in de Champions League. In 2018 gebeurde dat in de kwartfinale tegen AS Roma en in 2019 in de halve finale tegen Liverpool. Beide keren verspeelde Barcelona een grote voorsprong die was opgebouwd in de eerste wedstrijd.”

UPDATE:

De kans is bijzonder groot dat Ernesto Valverde vandaag nog wordt ontslagen bij FC Barcelona. Dat weet SPORT maandagochtend te melden. De Catalaanse sportkrant schrijft dat er vanochtend een crisisberaad wordt gehouden bij Barça, maar dat de uitkomst eigenlijk al duidelijk is: Valverde moet per direct weg. Mauricio Pochettino en Quique Setien worden genoemd als meest logische vervangers, omdat Ronald Koeman en Xavi ‘nee’ hebben gezegd tegen een per direct dienstverband.

Zie jij dit gebeuren?

  • Ja, ik wel
  • Nee, ik niet
157+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie