TRANSFERUURTJE: Ajax moet record breken, Feyenoord-transfers op komst

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax moet record breken, Feyenoord-transfers op komst

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Calvin Stengs doet het dit seizoen heel erg goed bij AZ en heeft zijn debuut bij het Nederlands elftal al gemaakt, al speelde hij tegen Estland een mindere wedstrijd. Veel Europese grootmachten zijn overtuigd: de talentvolle voetballer zou een aanwinst zijn. Volgens de Italiaanse media heeft Juventus wel oren naar een samenwerking en Calciomercato schrijft dat de naam van Stengs ook is gevallen in een van de gesprekken van zaakwaarnemer Mino Raiola met de hoge heren van De Oude Dame. De roemruchte spelersmakelaar zou onthuld hebben dat het bieden in de aankomende zomer begint bij 20 miljoen euro. Wil Ajax hem hebben, dan moeten de Amsterdammers hun transferrecord dus breken.

Het lijkt er sterk op dat Feyenoord deze maand nog te maken gaat krijgen met een uitgaande transfer. Kenneth Vermeer heeft namelijk wel oren naar een direct vertrek naar de Major League Soccer-club LA Galaxy, dat hem maar wat graag in wil lijven. De Telegraaf schrijft op maandagochtend: “Kenneth Vermeer is dicht bij een vertrek bij Feyenoord. De 34-jarige doelman kan een contract tekenen in Los Angeles bij LA Galaxy en wacht op groen licht van Feyenoord. Trainer Dick Advocaat moet samen met de technisch directeuren Sjaak Troost en Frank Arnesen vandaag besluiten of ze bereid zijn de routinier transfervrij te laten vertrekken. De kans is groot dat de Rotterdammers zullen meewerken aan een vertrek. Het contract van Vermeer loopt over vijf maanden af en de Amsterdammer behoort tot de best verdienende spelers in De Kuip.Jeremain Lens van Besiktas, Aleksandr Kokorin van Zenit Sint-Petersburg en John Guidetti van Deportivo Alavés: allen werden ze de afgelopen periode in verband gebracht met Feyenoord. De Rotterdammers gaan echter vol voor de komst van Robert Bozenik. De Telegraaf schrijft op maandag: “De Slowaakse international Robert Bozenik (20) is een van de kandidaten voor de versterking van de aanval bij Feyenoord. Bozenik is een spits uit het Oostblok, voor wie wel een transfersom moet worden betaald. Hij is komende zomer transfervrij en zou nu voor enkele miljoenen beschikbaar kunnen komen. De aanvaller staat nu onder contract bij MSK Zilina.”

In de afgelopen zomer kon Gastón Pereiro voor 15 miljoen euro van PSV naar het Russische Spartak Moskou vertrekken, maar daar stak zaakwaarnemer Paco Casal een stokje voor. De beruchte spelersmakelaar zit de Eindhovenaren nu alwéér dwars. De Telegraaf meldt namelijk op maandag: “PSV hoopt deze transferwindow toch nog Gastón Pereiro te kunnen verkopen. Er is een bod van het Amerikaanse Cincinnati FC binnengekomen op de Uruguayaan, wiens contract na dit seizoen afloopt. Het bod is dusdanig dat PSV er met de club uit de MLS wel uit gaat komen, terwijl Pereiro ook positief erin staat. Toch zit PSV voorlopig in de wachtkamer en dat houdt verband met de rol van de onvoorspelbare zaakwaarnemer van Pereiro, Paco Casal. Afgelopen zomer was Casal al spelbreker, toen PSV een deal had met Spartak Moskou over Pereiro.”

Buitenland:

Een zware delegatie van FC Barcelona vertoefde onlangs in Qatar om met Xavi te onderhandelen over een dienstverband als trainer in het Camp Nou-stadion. De voormalige middenvelder zei ‘nee’, maar zou teruggekomen zijn op die beslissing. De Telegraaf schrijft: “Ernesto Valverde is nog steeds de trainer van FC Barcelona, maar over zijn opvolging wordt al druk gespeculeerd. Ronald Koeman liet zondag weten te zijn benaderd om bij de Spaanse landskampioen aan de slag te gaan, maar hij blijft voorlopig bondscoach van het Nederlands elftal. Eerder polste de clubleiding van Barcelona Xavi Hernández al. De voormalig middenvelder van de club is trainer van Al Sadd en wil zich met zijn werkgever eerst concentreren op de bekerfinale in Qatar van vrijdag tegen Al Duhail. Mogelijk dat Xavi daarna alsnog ingaat op het aanbod van zijn oude club, melden bronnen aan persbureau Reuters.”

Luis Suárez staat in ieder geval vier maanden aan de kant met een vervelende blessure en er is dus een kans dat zijn seizoen al voorbij is. FC Barcelona wikt en weegt op dit moment: misschien moet er wel een nieuwe spits aangekocht worden. Voetbal International schrijft over de stand van zaken in Catalonië: “Barcelona beraadt zich niet alleen over de toekomst van Ernesto Valverde, maar ook over de gevolgen van de zware blessure van Luis Suárez. Nu de Uruguayaanse spits maandenlang aan de kant staat, is het de vraag of Barça de transfermarkt op moet voor een extra spits. Lautaro Martínez geldt als de droomkandidaat om Suárez op termijn op te volgen, maar aan de Argentijnse spits van Internazionale hangt een prijskaartje van boven de 100 miljoen euro.”

Moet Ajax op Stengs bieden?

  • Ja
  • Nee
819+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:27
0+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
12+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
45+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
77+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
53+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
477+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
100+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
35+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
239+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
519+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
115+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
159+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
44+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
291+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
310+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
18:10
180+
Ajax-directeur eigenlijk heel ouderwets: “Terug naar het gogme van vroeger”
17:50
32+
Opstellingen Heerenveen en PSV: Bosz wijst vervanger van Dest aan
17:37
30+
Kind van de club verlengt bij Feyenoord tot 2025
17:30
178+
‘Hij is zeker geschikt om Slot op te volgen bij Feyenoord’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie