Italiaanse media gaan los over Matthijs de Ligt: ‘Helemaal niets’

Foto: Italiaanse media gaan los over Matthijs de Ligt: ‘Helemaal niets’

Matthijs de Ligt begon gisteren weer als wisselspeler in het Serie A-duel van Juventus met AS Roma in het Stadio Olimpico. Al vroeg in de wedstrijd moest hij echter invallen omdat Merih Demiral de strijd moest staken met een blessure.

De verdediger presteerde vervolgens naar behoren, zo concluderen de Italiaanse media vandaag. De krant Corriere della Serra deelt een 6,5 uit aan de Oranje-international als rapportcijfer en schrijft: “Hij moest snel ontdooien na een maand aan de kant te hebben gestaan: positief.” Calciomercato komt tot diezelfde beoordeling: “De laatste keer dat hij basisspeler was, was ook in Rome tegen Lazio. De Ligt kwam in het veld voor Demiral en zat onmiddellijk in de wedstrijd, waardoor niets hem voorbij kwam. Hij is groeiende.”

“Wonderbaarlijke ingreep”



Fantamagazine sluit zich daarbij aan: “Hij kwam verlegen het veld op, maar redde de overwinning met een wonderbaarlijke ingreep op Dzeko in de slotfase van de wedstrijd.” En ook Goal, Juventus24 en Tutto Juve geven De Ligt een 6,5. De laatstgenoemde site meldt: “Hij werd in deze wedstrijd al snel voor de leeuwen gegooid, waardoor het centrale duo van eerder dit seizoen hersteld werd. Hij was beslissend met twee ingrepen bij Dzeko.”

Calcionews24, Stadionews en Sky Italia zitten een half puntje lager, maar ook Tuttomercatoweb komt tot een 6,5: “Hij kwam er goed in, ondanks dat hij koud was en het al een tijd geleden was dat hij had gespeeld. Er zaten kleine foutjes in en zijn wijde armen zijn een karaktertrek van zijn postuur.”

Demiral is vermoedelijk zwaar geblesseerd geraakt en dat is een klap voor Juventus, zo stelt La Gazzetta dello Sport: “In het stadion waar De Ligt zijn basisplaats kwijtraakte, beleefde Demiral een intense avond. Hij excelleerde met een doelpunt, maar beleefde een tegenvaller met de knieblessure.” De Turk speelde slechts een kleine twintig minuten mee, maar krijgt toch een 7 van Corriere della Serra en Calciomercato. De website stelt: “Niet alleen het doelpunt, maar ook een aantal belangrijke ingrepen. Zijn omstandigheden zullen de komende dagen bekeken moeten worden.”

Gaat De Ligt het goed doen als vervanger van Demiral?

  • Denk ik wel
  • Denk ik niet
1651+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie