Agüero schrijft geschiedenis bij monsterscore City

Manchester City kan titelprolongatie waarschijnlijk vergeten, maar heeft zondagavond bewezen dat het nog steeds hongerig naar succes is. Laagvlieger Aston Villa had in eigen stadion geen schijn van kans: 1-6.

De club uit Birmingham, met oud-Ajacied Anwar El Ghazi aan de basis, begon nog scherp, maar al na een paar minuten kwam de controle volledig in handen van de bezoekers te liggen. Riyah Mahrez brak de ban voor de ploeg van Pep Guardiola. De Algerijn kreeg de bal op de rechterflank en besloot met succes op avontuur te gaan door de bal na een heerlijke dribbel in de korte hoek te mikken: 0-1.

Nog voor rust liep City uit naar 0-4. Mahrez verdubbelde de marge na een afgrijselijke fout van zijn oude ploeggenoot Danny Drinkwater, die de bal in het eigen strafschopgebied verspeelde met de tweede tegentreffer als resultaat. Een heerlijke uithaal van Sergio Agüero zorgde voor het derde doelpunt en op aangeven van opnieuw Kevin De Bruyne pikte ook Gabriel Jesus een persoonlijk succesje mee.

Een deel van het Villa-publiek hield het voor rust al gezien. De nog aanwezige fans van de thuisclub zagen in de tweede helft nog twee doelpunten aan City-zijde. Agüero had Thierry Henry al geëvenaard als meest scorende buitenlander in de Premier League en besloot dit succes te vergroten door in de tweede helft ook de 0-5 en de 0-6 op te eisen.

El Ghazi wist de eer nog wel te redden door in de slotfase een strafschop te benutten. Zijn ploeg bivakkeert echter wel in de degradatiezone van Engeland, waar City nu tweede staat.

Scoreverloop: 0-1 (18′) Riyad Mahrez, 0-2 (24′) Riyad Mahrez, 0-3 (28′) Sergio Agüero, 0-4 (45′) Gabriel Jesus, 0-5 (57′) Sergio Agüero, 0-6 (81′) Sergio Agüero, 1-6 (90′) Anwar El Ghazi

Gaat Agüero dit record jarenlang behouden?