Mourinho: ‘Denk dat de VAR thee aan het drinken was’

Foto: Mourinho: ‘Denk dat de VAR thee aan het drinken was’

Tottenham Hotspur verloor gisteren voor eigen publiek met 0-1 van Premier League-koploper Liverpool. Volgens oefenmeester José Mourinho werden de Londenaren echter benadeeld door de arbitrage. De Portugees stelt dat Andy Robertson een rode kaart verdiend had.

De vleugelverdediger voerde een charge uit op de enkel van Japhet Tanganga en arbiter Martin Atkinson floot niet eens voor een overtreding. Ook de videoscheidsrechter greep niet in. The Special One zegt in de Engelse media: “De VAR? Ik denk dat ze op dat moment thee aan het drinken waren en de rode kaart hebben gemist. Liverpool mocht zich gelukkig prijzen. Ze hadden zomaar met tien man kunnen staan. De VAR kwam wel in actie bij de overtreding van Heung-Min Son op Antonio Rüdiger.”

Roberto Firmino scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd, maar dat werd nog eventjes bekeken door de VAR… vanwege mogelijk hands. “Ik heb de herhaling niet bekeken. Wat ik wel tweehonderd procent zag én weet is dat de ingooi voorafgaand aan het doelpunt voor ons was. De bal raakte Sadio Mané en niet Serge Aurier. Ik ben erg verbaasd over de VAR.”

Sowieso was de tegengoal wat pijnlijk… “We hebben vrijdag een half uur getraind op het defensieve werk bij inworpen en vandaag verliezen we door een inworp. Ik denk dat de scheidsrechters over het algemeen goed hebben gefloten, maar de grensrechter had dat kunnen én moeten zien.” Liverpool is hard op weg naar het kampioenschap: “Maar dat had ik drie of vier maanden geleden al voorzien, toen ze bij Manchester City wonnen.”

Heeft Mourinho gelijk?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
183+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie