‘Van Bommel zorgde voor totale verbijstering bij PSV’

Foto: ‘Van Bommel zorgde voor totale verbijstering bij PSV’

Mark van Bommel werd in december ontslagen als trainer van PSV. Het NRC concludeert dat de medische staf van de Eindhovense club opgelucht adem haalde na deze beslissing.

Het medium schrijft: “Bij de medische staf van PSV noemen ze hem ‘dokter Van Bommel’. Ligt er een voetballer op de massagetafel, dan kan het zomaar gebeuren dat hij een behandelplan verordonneert. Morgen pas een second opinion voor een knieblessure? Waarom niet vandaag? In de tijd dat Mark van Bommel nog trainer van PSV is, houdt hij zich bezig met álle aspecten van het voetbalvak, merkt zijn medische staf. Leuker wordt hun werk er niet op.”

Er zou zelfs één staflid zijn vertrokken, waar anderen ‘knarsetandend’ zouden zijn gebleven. “Dat het behoorlijk heeft geknetterd tussen coach en medische staf, blijft onbelicht. Het is weliswaar geen directe reden voor zijn vertrek, maar het kostte Van Bommel wel veel energie, zeggen mensen om hem heen. NRC sprak meerdere ingewijden, die allen anoniem willen blijven. Ze schetsen twee werelden, die elkaar nooit echt naderden.”

Zo zou Van Bommel moeite hebben gehad met de ‘negen-tot-vijf-mentaliteit van sommige medische stafleden’. “Totale toewijding, dat is wat hij verlangt van de 21 stafleden en 25 spelers die hij aanstuurt. Het liefst heeft hij dat ze allemaal – materiaalmensen, assistenten, fysieke trainers, artsen en fysio’s – zo zelfstandig werken dat hij er geen omkijken naar heeft. Loopt alles op rolletjes, dan toont Van Bommel makkelijker zijn menselijke kant.”

Die betrokkenheid zou héél ver zijn gegaan. “In Eindhoven mist hij daadkracht en duidelijkheid. Een arts die meldt dat een speler ‘absoluut niet kan spelen’, moet even later niet zeggen dat een ‘kwartiertje wel moet lukken’. (…) Niet ‘later’ een MRI, maar vandaag. Heeft een speler spierklachten maar geen spierblessure, dan eist hij grondiger onderzoek. Moet er geen bloed worden geprikt? Is er al naar de tanden van de speler gekeken? Het zijn voor hem vanzelfsprekende vragen. Iets ‘een dagje aanzien’ is geen optie. Als het moet, gaat hij zelf met een geblesseerde speler op pad, in zijn zoektocht naar antwoorden.”

Is hij terecht ontslagen bij PSV?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
1778+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:35
256+
John van ‘t Schip stopt ermee als Ajax-trainer
12:31
65+
Bizarre actie Dani Alves na ‘Depay-gerucht’
12:27
23+
‘Gigadrama voor Hélène Hendriks’
12:00
48+
Conditie Feyenoord voorkomt rampseizoen
11:50
43+
Vink waarschuwt Koeman: ‘Daar hebben we niet de spelers voor’
11:30
17+
‘Droomtransfer voor Huijsen in de maak’
11:15
70+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
10:50
45+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
10:30
21+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
77+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
10:00
346+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
09:50
93+
Dries Mertens neemt pensioenbesluit
09:30
45+
Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’
09:15
117+
Feyenoord-talent ambitieus: ‘Nieuwe successen en prijzen behalen’
08:50
398+
Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot
08:30
41+
Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’
08:10
288+
‘Ajax geïnteresseerd in Villa-talent na Europese ontmoeting’
07:45
762+
Van ‘t Schip duidelijk over toekomst Ajax: ‘Dat moet hij beslissen’
07:27
312+
‘Nieuwe trainersklus Van Nistelrooij aanstaande’
07:20
770+
Koeman woest over EK-selectie: ‘Dit vind ik absurd’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie