Almere City biedt ‘vergeten spits’ Boymans kans op langverwachte rentree

Foto: Almere City biedt ‘vergeten spits’ Boymans kans op langverwachte rentree

Ruud Boymans maakt zijn rentree als profvoetballer. De 30-jarige spits gaat spelen voor Almere City. De club uit de Keuken Kampioen Divisie maakte via de officiële kanalen bekend dat Boymans voor anderhalf jaar tekent, met een optie voor nog een seizoen.

Boymans speelde in zijn carrière voor Fortuna Sittard, VVV-Venlo, AZ, NEC, Willem en FC Utrecht, waar hij naam maakte als goalgetter. In het seizoen 2016/2017 maakte hij de overstap naar Al Shabab in de Verenigde Arabische Emiraten. Daar raakte hij mede door veel blessureleed in de vergetelheid. Op 18 november 2016 speelde hij voor het laatste mee in een officieel duel. Boymans probeerde het nog bij (Jong) FC Utrecht, maar daar lukte het niet op fit te worden.

Boymans bleef hopen op een nieuwe kans, die Almere City hem nu heeft gegeven. Boymans revalideerde de afgelopen maanden al bij de jongste profclub van Nederland. “We hebben afspraken gemaakt voor het moment waarop de revalidatie succesvol blijkt”, aldus Almere City-directeur John Bes op de clubsite. “Vanuit de wens om elkaar te helpen hebben beide partijen uiterste inspanningen geleverd om deze scorende spits weer het veld op te krijgen. Het is een compliment aan Ruud en uiteraard ook aan onze medische staf dat dit is gelukt.” 

Boymans is zijn nieuwe club enorm dankbaar. “Dat ik de kans kreeg van Almere City FC om dit traject samen in te gaan, zal ik niet snel vergeten. Ik verheug mij op deze periode, waarin ik mijzelf weer officieel profvoetballer mag noemen. Ik heb hier heel lang naar uitgekeken.”

Een fitte Boymans is een geweldige spits voor Almere

  • Eens
  • Oneens
100+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie