‘Dortmund houdt paradepaardje in januari binnenboord”

Foto: ‘Dortmund houdt paradepaardje in januari binnenboord”

Jadon Sancho maakt het seizoen gewoon af bij Borussia Dortmund. Diverse topclubs proberen de Engelse vleugelaanvaller los te weken, maar de Duitsers zijn niet bereid mee te werken aan een winterse transfer.

Sky Germany meldt dat onder meer Chelsea, Manchester City, Manchester United, Barcelona, Real Madrid en Paris Saint-Germain serieuze interesse hebben in Sancho. Heel verrassend is dat niet; de 19-jarige international maakt anderhalf jaar lang al grote indruk bij Dortmund.

Ook dit seizoen is Sancho weer de meest waardevolle speler van Die Borussen: halverwege het seizoen staat hij op negen doelpunten en negen assists in de Bundesliga. Sancho is inmiddels ook een vaste waarde bij de Engelse nationale ploeg, waardoor zijn marktwaarde maar blijven stijgen . Volgens onderzoeksbureau CIES vertegenwoordigt hij na Kylian Mbappé, Raheem Sterling en Mohamed Salah de hoogste marktwaarde van alle voetballers ter wereld.

Recentelijk komt Sancho echter ook minder positief in het nieuws. De dribbelaar werd dit seizoen al een aantal keer gestraft wegens disciplinaire redenen. Zo werd hij bijvoorbeeld buiten de selectie gehouden voor de topper tegen Borussia Mönchengladbach in oktober en begon hij op de bank in de Champions League-kraker tegen FC Barcelona.

Dortmund zou de spanningen kunnen oplossen door flink te cashen in januari, maar Sky meldt dat de club vastberaden is om hem in ieder geval nog een half jaar bij de club te houden. De verwachting is dat de tiener in de zomer niet meer te behouden is voor Dortmund. Sancho heeft nog een contract tot de zomer van 2022 bij Borussia Dortmund.

Beter om in januari bij Dortmund te blijven?

  • Ja, prima voor hem
  • Nee, liever een grote transfer maken
59+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie