Ronaldo schittert bij Juventus, Zlatan maakt glansloze rentree

Juventus heeft de start van 2020 gevierd met een overwinning. Maandagmiddag rekende de Italiaanse grootmacht in eigen stadion af met Cagliari: 4-0.

Matthijs de Ligt moest wederom op de reservebank plaatsnemen in Turijn. Merih Demiral kreeg de voorkeur van coach Maurizio Sarri en dat pakte bijna perfect uit, maar de concurrent van de oud-Ajacied had de pech dat zijn kopbal de lat teisterde. Daardoor stond het halverwege nog 0-0.

Na rust had Juventus de voorsprong snel te pakken. Ragnar Klavan, die een verleden heeft in Nederland, verspeelde de bal knullig en dat werd hard afgestraft door Cristiano Ronaldo. Klavan ontsnapte kort daarna dankzij doelman Robin Olsen ook nog aan een eigen doelpunt.

Toch viel de 2-0 alsnog. Dybala werd gevloerd in het strafschopgebied en daardoor mocht Ronaldo aanleggen voor zijn tweede treffer van 2020. Gonzalo Higuain en wéér Ronaldo voerden de score op naar 4-0, waardoor Juventus weer alleen aan kop gaat in Italië. Internazionale kan later op de dag wel weer langszij komen door te winnen bij Napoli.

Milan-rentree Ibrahimovic zonder glans

Zlatan Ibrahimovic heeft zijn rentree gemaakt als speler van AC Milan. De Zweed keerde na 7,5 jaar terug in San Siro, maar zijn invalbeurt tegen Sampdoria bleef doelpuntloos. Ibrahimovic viel tien minuten na rust in voor Krzysztof Piatek.

Sampdoria had bijna zelfs nog een overwinning overgehouden aan het duel in Milaan. Jakub Jankto tikte de bal eenvoudig binnen, maar Manolo Gabbidani stond buitenspel voorafgaand aan de voorzet en dus werd de 0-1 terecht afgekeurd door de arbitrage.