‘PSV verlaten deed pijn, maar het was de juiste beslissing’

Foto: ‘PSV verlaten deed pijn, maar het was de juiste beslissing’

Luuk de Jong is afgelopen zomer een nieuw avontuur in het buitenland aangegaan. Na een mislukte periode bij zowel Borussia Mönchengladbach als Newcastle United hoopt de Nederlander wél te slagen in het shirt van Sevilla.

In The Cronicle vertelt De Jong dat de fans in Engeland en Duitsland nooit zijn kwaliteiten hebben gezien. Vooral zijn periode in Newcastle komt ter sprake. “We hadden een lastige tijd als team en ik kon niet op mijn favoriete positie spelen. Bovendien duurde het maar vier maanden, dat is ook niet lang”, aldus de spits. Op dat moment dacht ik dat ik misschien langer had moeten blijven, maar ik maakte de juiste beslissing door naar PSV te gaan.

“Bij PSV heb ik vijf fantastische jaren gehad”, stelt De Jong. “Ik heb gedaan wat ik altijd deed: hard werken en dan wist ik dat de goede tijden weer zouden komen. PSV was de juiste stap op dat moment. PSV speelde offensief, dus ik kwam veel in de vijandelijke zestien. Daar komen mijn kwaliteiten het meest tot hun recht.”

Afgelopen zomer besloot De Jong een nieuw avontuur te proberen. “Nee, dat was geen lastige beslissing. Ik heb vijf prachtige jaren gehad bij PSV en ben er enorm gegroeid als speler, maar je hoeft niet twee keer na te denken als een club als Sevilla komt. Het deed pijn om PSV als aanvoerder te verlaten na zulke mooie prestaties, maar ik wil altijd op het hoogste niveau spelen en die kans werd me gegund door Sevilla.”

Eens?

  • Ja
  • Nee
183+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie