FA Cup: Wolves en Man United op herhaling, eenvoudige zege Man City

Manchester United en Wolverhampton Wanderers gaan in een replay op Old Trafford beslissen wie er in de koker gaat voor de volgende FA Cup-ronde. Op Molineux eindigde het treffen tussen de Premier League-clubs in een teleurstellende 0-0. Manchester City plaatste zich wel voor de vierde ronde van het bekertoernooi. The Citizens waren in eigen huis met 4-1 te sterk voor het dappere Port Vale.

Wolverhampton Wanderers – Manchester United

Ole Gunnar Solksjaer had zijn elftal voor deze wedstrijden op flink wat plaatsen gewijzigd. Zo stond onder meer Tahith Chong aan de aftrap. De 20-jarige Nederlander werkte hard voor zijn team, maar kon zich verder nauwelijks onderscheiden. In het eerste bedrijf vielen er weinig kansen te noteren. Alleen de thuisploeg was af en toe gevaarlijk voor de goals van Sergio Romero. Na rust keerde de oud-doelman van AZ en inzet van Pedro Neto. Ook kreeg hij hulp van de paal toen Raúl Jimenez een poging waagde vanuit een moeilijke hoek.

The Mancunians kwamen nog goed weg toen een treffer van Matt Doherty, terecht, werd afgekeurd vanwege hands. Via Marcus Rashford en Juan Mata kwamen de bezoekers tot een aantal kansen, maar tot een treffer leidde het niet. Een kleine tien minuten voor tijd moest Chong het veld verlaten na een harde charge van Maximilian Kilman. Ondanks het overwicht van Wolves bleef het duel zonder goals.

Manchester City – Port Vale

Manager Pep Guardiola had een aantal grote namen op de bank gelaten voor het duel, maar stelde toppers als Sergio Agüero, Bernardo Silva en David Silva wel op. Na twintig minuten brak oud-PSV’er Oleksandro Zinchenko de ban, door de 1-0 aan te tekenen. Tien minuten voor rust konden de meegereisde supporters van Port Vale zo waar juichen. Hun nietige club kwam via Tom Pope op 1-1. De spits kopte raak, nadat hij zijn goal voor de wedstrijd al brutaal aankondigde. Met John Stones als directe tegenstander kon hij in een seizoen wel veertig keer scoren, liet hij optekenen door de media.

Voor rust stelde Agüero al orde op zaken, door bij de tweede paal een voorzet van Phil Foden binnen te werken. In de tweede helft liep de miljoenenploeg uit. De inzet van Stones verdween via de pas 17-jarige Taylor Harwood-Bellis in het doel van Port Vale. Man City onderstreepte het krachtverschil met de 4-1 van Foden.

Wolves-Man United een teleurstellende wedstrijd?