Rooney openhartig over verslaving: “Het begint onschuldig”

Foto: Rooney openhartig over verslaving: “Het begint onschuldig”

Wayne Rooney heeft zijn debuut voor Derby County niet onopgemerkt laten passeren. De Engelsman had een belangrijk aandeel in de 2-1 zege op Barnsley, maar hij zorgde ook voor ophef door met rugnummer 32 aan te treden.

Het gokbedrijf 32Red is sponsor van Derby County en Rooney is een uithangbord. Zijn rugnummer lijkt dan ook een directe verwijzing te zijn, waardoor sportminister Nigel Adams de club uit het Championship reeds op het matje riep. Zowel club als sponsor vindt echter dat er ‘volledig conform de FA-regels’ is gehandeld, waardoor zij geen maatregelen nemen.

Rooney is nu zelfs te zien in een filmpje van 32Red in het kader van de campagne ‘Stay in control’. De oud-speler van Manchester United en Everton spreekt openhartig over zijn gokverslaving: “Ik was jong en verdiende opeens een pak geld. Als je dan met Manchester United op hotel gaat of met de Engelse nationale ploeg zeven tot tien dagen op afzondering zit, dan raak je snel verveeld.”

“Gokken was dus een manier om de tijd te doden. Het begint onschuldig, maar na een tijdje probeerde ik mijn verloren geld te recupereren door steeds hogere sommen in te zetten. Een gevaarlijke situatie”, aldus Rooney, die jonge voetballers op hun verantwoordelijkheid wijst. “Oudere spelers moeten hen dan ook helpen om het juiste pad te kiezen op het vlak van geld en gokgedrag. Ken jezelf, ken je limieten en gok verantwoord.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie