“Heb nog steeds een geweldig contract bij PSV, maar ik wil naar het buitenland”

Foto: “Heb nog steeds een geweldig contract bij PSV, maar ik wil naar het buitenland”

Hidde Jurjus heeft zich inmiddels neergelegd bij het feit dat zijn periode bij PSV anders uitpakte dan gehoopt en kijkt naar de toekomst. Dit seizoen wordt hij door de Eindhoven voor het tweede jaar op rij verhuurd aan De Graafschap, maar voor de volgende jaargang heeft de doelman andere plannen: “Ik zou heel graag naar het buitenland te gaan.”

PSV nam Jurjus in 2016 over van De Graafschap, waar hij de jeugdopleiding doorliep en zijn debuut maakte in het profvoetbal. Hij fungeerde een jaar als reservedoelman, waarna de Eindhovenaren hem de afgelopen drie seizoenen verhuurden aan Roda JC Kerkrade en De Graafschap. Jurjus kan naar eigen zeggen prima leven met het feit dat hij niet geslaagd is in Eindhoven. “Het was niet haalbaar en het is ook geen issue meer. Soms moet je ook een beetje geluk hebben dat alles de goede kant op valt”, zegt hij in gesprek met Omroep Gelderland

“In mijn eerste seizoen bij PSV zat ik in de Champions League tegen Bayern München op de bank. Stel, je komt erin. Dan kan het anders lopen. Maar de stap van FC Utrecht of FC Groningen is al groot. Voor mij gold dat ook”, stelt Jurjus. Hij plaatst daarentegen wel een kritische kanttekening in de houding van PSV. “Ik vind dat PSV in het contact met mij te weinig heeft gedaan de afgelopen jaren. Jonge jongens zouden daar meer profijt van kunnen hebben. Daar is denk ik winst te boeken. Ja, ik heb daar nog steeds een geweldig contract. Ik zou dief van mijn eigen portemonnee zijn, maar wil ook weer niet voor het geld blijven zitten.” 

“Er moet wel steeds een sportieve uitdaging zijn. Daar gaan we binnenkort weer samen naar kijken. En dan is het afwachten. Je bent van zo veel dingen afhankelijk”, vervolgt de doelman. Volgend seizoen wil Jurjus een stap maken en hij hoopt op een avontuur in het buitenland. “Ik weet dat we nu nog alle vrijheid hebben. Die koester ik. Het idee ergens de taal te leren, je aan te passen aan de cultuur en mee te moeten in de maatschappij van dat land. Daar sta ik enorm voor open.”

Goede Eredivisie-keeper?

  • Ja hoor
  • Mwah…
163+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie