Arteta laat Arsenal als vanouds swingen tegen Manchester United

Foto: Arteta laat Arsenal als vanouds swingen tegen Manchester United

Lang bevond Arsenal zich in een uitzichtloze situatie. De Gunners boekten zeer slechte resultaten en ontsloegen hun oefenmeester Unai Emery. Mikel Arteta werd binnengehaald en die zet betaalde zich uit op woensdagavond tegen Manchester United.

De openingsfase was nog voor de Red Devils, die een keertje gevaarlijk werden via de razendsnelle vleugelspeler Daniel James, maar vervolgens nam de thuisploeg het heft in handen. Arsenal bleek het voetballen niet verleerd en ging opeens swingen. Eerst was het Nicolas Pepe die de openingstreffer maakte op aangeven van Sead Kolasinac, en daarna ging het al helemaal los. Pierre-Emerick Aubameyang en Lucas Torreira hadden allebei moeten scoren maar misten jammerlijk, waarna doelpuntenmaker Pepe de bal op de paal knalde.

United was het helemaal kwijt en de 2-0 kon dan ook niet uitblijven. Op slag van rust kreeg Arsenal een corner, die afgeslagen werd… maar Sokratis Papastathopoulos stond al klaar: hij ramde de bal tegen de touwen.

In de tweede helft zakte het duel ietsjes in. De ploeg van coach Ole Gunnar Solskjaer begon nog wel vol goede moed en kreeg kansjes via Andreas Pereira en Marcus Rashford, maar daarna werd het stiller en stiller. Dat had ongetwijfeld te maken met het moordende Premier League-programma van de laatste tijd. Door de overwinning klimt Arsenal op naar de tiende stek in de competitie, dus Arteta heeft nog veel werk te verrichten.

Scoreverloop: 1-0 (8′) N. Pépé, 2-0 (42′) Sokratis

Terechte overwinning?

  • Ja
  • Nee
237+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie