UEFA strenger op financieel beleid en overgang jonge spelers

UEFA strenger op financieel beleid en overgang jonge spelers
08 April 2009 14:53
© ProShots

Maarten Fontein, van de Europese vereniging van Voetbalclubs (ECA), waarschuwt noodlijdende clubs. De Europese voetbalbond UEFA denkt er namelijk over na om vanaf volgend seizoen de licenties van clubs in te trekken als er financieel wanbeleid gevoerd wordt. Dat meldde Fontein woensdag op BNR Nieuwsradio.

Volgens de Nederlander hoopt de voetbalbond binnenkort regels te presenteren die dit mogelijk gaan maken. "Als Feyenoord al twee jaar zit te wachten op een ruime vergoeding van Santander, voor de transfer van Ebi Smolarek, dan mag die club niet meer meedoen in de Primera División."

Daarnaast wil Fontein als lid van de strategische commissie voorkomen dat spelers jonger dan achttien jaar in Europa van club veranderen. "Ik ben ook voorzitter geworden van de zogenoemde 'Jeugd Commissie'. Ik ga mijn best doen om te voorkomen dat talenten al op jonge leeftijd uit Nederland worden weggeplukt door buitenlandse topclubs."

De leeftijdsgrens voor vrij werkverkeer binnen de EU ligt op zestien jaar. Clubs in Engeland halen ongehinderd talenten uit andere landen en kunnen deze jonge spelers gelijk een professioneel contract aanbieden.

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

1 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.  • RSCA-Boy -4 08 Apr 2009 om 20:36 Rang: Legende
    Hoop dat die regels er door komen...