‘Sportgala maakt gigantische blunder met Sari van Veenendaal’

Foto: ‘Sportgala maakt gigantische blunder met Sari van Veenendaal’

De genomineerden voor het jaarlijkse Sportgala zijn inmiddels bekend: er is een behoorlijk lange lijst gepubliceerd met daarop allemaal namen. Maar… waar is keepster Sari van Veenendaal van de Oranje Leeuwinnen? Waarom maakt zij geen kans op de titel van Sportvrouw van het Jaar?

Journalist Daniël Dwarswaard van het Algemeen Dagblad snapt er niks van. Hij schrijft over Van Veenendaal: “U weet wel: de beste keeper van de wereld. De meest bepalende factor in een ploeg die afgelopen zomer in Frankrijk tegen alle verwachtingen in zilver won tijdens het WK-voetbal. Ja, precies. Die Sari van Veenendaal. De vrouw ook die zo perfect zichzelf bleef tijdens het gelikte FIFA-gala toen ze de prijs voor beste keeper ter wereld ophaalde in het statige Teatro alla Scala in Milaan. Tussen alle grote sterren werd zíj na een gloedvolle speech dé ster van de avond.”

Hij vervolgt: “Het is blijkbaar niet genoeg om überhaupt op de eerste lange lijst te komen. En nee, NOC*NSF, NOS en de vakjury hoefden zich niet eens aan een maximaal aantal namen te houden. Op de eerste lijst die zondag wordt teruggebracht naar een definitieve kortere lijst staan dus vijftien mannen. Dan had het lijstje vrouwen (zeven) toch ook makkelijk wat langer gekund?”

Dwarswaard ontkracht een veelgebruikt argument: “De Leeuwinnen zijn toch genomineerd voor beste sportploeg van het jaar? Waarom moeten er dan óók nog individuen worden uitgepikt? Nou, juist omdat het team zónder die individuen nooit top kan presteren. Topsporters zijn vaak geneigd om andersom te redeneren, zeker een bescheiden mens als Van Veenendaal. Discussie over de nominaties zijn voor eeuwig. Precies dat maakt het misschien ook wel zo leuk. Al neemt de ander de verkiezing door al die appels en peren niet meer serieus. Door het ontbreken van Van Veenendaal ga ik tot die laatste groep behoren.”

Had Van Veenendaal genomineerd moeten worden?

  • Ja
  • Nee
1065+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie