‘Ten Hag heeft afgelopen zomer een griezelige transformatie doorgemaakt’

Foto: ‘Ten Hag heeft afgelopen zomer een griezelige transformatie doorgemaakt’

Alles klopte bij Ajax, afgelopen weekend tegen FC Utrecht (4-0). Behalve één ding: de jas van trainer Erik ten Hag. Dat schrijft Nico Dijkshoorn in zijn nieuwe column voor Voetbal International.

“Zo jammer. Het kan niet anders of Marc Overmars en Edwin van der Sar moeten dat ook zien. Ze hebben opeens een trainer die lijkt op een krankzinnige geleerde uit een heel slechte sciencefictionfilm. Erik ten Hag heeft afgelopen zomer een griezelige transformatie doorgemaakt. Hij ging op vakantie met het uiterlijk van een uitgerangeerde varkensboer en kwam – tot grote schrik van iedereen bij Ajax – terug in een jas die ooit is gebruikt in een porno-remake van The Matrix”, laat Dijkshoorn optekenen.

“De vorm van de jas, daar valt nog mee te leven. Ik zou zelf, als trainer van Ajax, nooit kiezen voor een getailleerde driekwart jas. Ik denk niet dat er één Ajacied van de harde kern zo’n jas draagt. Sterker nog, ik denk dat je in de jas van Erik ten Hag meteen ondersteboven aan je voeten in het doel wordt gehangen. Maar dat is niets nieuws. Trainers hebben ook tien jaar lang in een regenjas tot aan de voeten gelopen. Aad de Mos nog steeds trouwens. Die woont in zo’n jas. Het gaat mij bij Erik ten Hag om de kleur. Bruin. Dat is voor mij de grens.”

“Bruin en Ajax, dat gaat niet samen. Het helpt ook niet erg dat Ten Hag op dit moment een gezichtsbeharing heeft die doet denken aan het achterlijke vierde broertje van De Drie Musketiers. Erik ten Hag ziet er ongelofelijk niet-Ajax uit en ik leg dat uit als een knipoog naar Bayern München. Met zijn jas zegt hij eigenlijk: ‘Ik pas bij jullie, Duitsers. Kijk mij eens multi-seksueel met een knipoog naar de oude officiersjas langs de lijn marcheren'”, besluit Dijkshoorn met een knipoog.

Eens met Dijkshoorn?

  • Ja
  • Nee
1925+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie