‘Ajax verslaat Villarreal en rondt spraakmakende transferdeal af’

Foto: ‘Ajax verslaat Villarreal en rondt spraakmakende transferdeal af’

Ajax draait momenteel op volle toeren, maar natuurlijk wordt er ondertussen ook rustig doorgezocht naar potentiële versterkingen. In dat kader zou er al een akkoord bereikt zijn met de 17-jarige Giovanni Manson Ribeiro.

Zijn contract bij Santos loopt op 31 januari 2020 af en dus wil Ajax hem transfervrij overnemen. Dat wekt woede bij de voorzitter van Santos, Peres. “Als hij naar Ajax gaat, stappen we naar het CAS. Ajax pakte in 2017 ook al Danilo (spits Jong Ajax, red.) af. Giovanni wordt al weer de tweede speler. Hij is topscorer van onze b-ploeg..” De boze preses eist een transfersom óf een flinke straf voor Ajax. “Een straf zal lang duren, maar uiteindelijk gaat die er zeker komen. Ze zullen gestraft worden.” Peres zou naar verluidt eisen dat Ajax een transferverbod van 2 jaar (!) krijgt, maar dat lijkt logischerwijs te bizar voor woorden.

Journalist Paulo Freitas vindt dat laatste ook. “Een transferverbod lijkt mij zeer onwaarschijnlijk. Een boete of alsnog een transfervergoeding lijkt mij realistischer”, reageert de Braziliaan in gesprek met Ajax Inside. “Giovanni is een veelbelovend talent. Er was van uit diverse andere clubs interesse voor hem, waaronder Corinthians en Villarreal. Ik schat hem hoger in dan Danilo Pereira (Jong Ajax). Al denk ik dat uit dezelfde lichting, Reinier (Flamengo), een groter potentieel heeft. Hij wordt echter niet in verband gebracht met Ajax.”

Freitas vervolgt: “Giovanni is een aanvallende middenvelder met een goede techniek en passing in de benen. Waar hij zich nog kan verbeteren is zijn afwerking, maar zal vooral fysiek sterker moeten worden. Met voldoende speeltijd en het juiste geduld, kan hij zich ontwikkelen tot een goede speler.”

Dit bericht bekijken op Instagram

????

Een bericht gedeeld door Giovanni Ribeiro (@_giovanni10) op

Zou hij een goede aanwinst zijn voor Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
3258+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie