Weghorst kon voor bliksemvertrek bij Wolfsburg kiezen

Iets meer dan een jaar geleden transfereerde Wout Weghorst van AZ naar VfL Wolfsburg voor 12 miljoen euro en de spits kende een behoorlijk goed debuutseizoen in de Bundesliga. In de zomerstop kon hij daardoor al een nieuwe stap zetten.

De spits opteerde echter voor een langer verblijf in de Volkswagen-Arena en ondertekende zelfs een contractverlenging. In gesprek met FOX Sports vertelt hij: "Het was mijn eerste jaar en ik heb twee keer twee jaar voor een club gespeeld (bij AZ en Heracles Almelo, red.). Pas daarna nam ik de volgende stap."

Weghorst gaat verder: "Natuurlijk denk ik er soms aan en heb ik ambities. Ik wil het maximale uit mijn carrière halen, maar mijn familie en ik zijn erg tevreden en voelen ons gelukkig in Wolfsburg. Wat komt dat komt, maar nu voel ik me goed en krijg ik veel respect. Ik ben op mijn plek."

De goalgetter maakte zeventien competitiedoelpunten in zijn debuutjaar: "Ik probeer gewoon mijn taak uit te voeren op de trainingen en in de wedstrijden en gefocust te zijn. De looplijnen en posities moeten altijd goed zijn. Vorig jaar was mijn eerste jaar in de Bundesliga. Dat is erg goed gegaan. Ik hoop dat ik die lijn kan doortrekken. Mijn doel is om dit seizoen dertien goals te maken. Dat moet me lukken. Laten we het dan eens bekijken."

POLL: Goede keuze gemaakt?

meer over