‘Van Basten én Feyenoord maakten enorme blunder met Hakim Ziyech’

Foto: ‘Van Basten én Feyenoord maakten enorme blunder met Hakim Ziyech’

Hakim Ziyech heeft zich bij Ajax inmiddels ontwikkeld tot misschien wel de beste speler van de Eredivisie. Het had echter niet veel gescheeld, of de Marokkaan was enkele jaren geleden juist bij rivaal Feyenoord beland.

Dat dit uiteindelijk niét gebeurde, is volledig aan Feyenoord zelf te wijten. Net als dat het de KNVB zijn eigen schuld is dat Ziyech niet voor Oranje speelt tegenwoordig. Dat vertelt zijn broer Hachim in het NRC Handelsblad. “Zeker is dat de KNVB niet haar best heeft gedaan. Als je iemand graag wil, dan laat je dat blijken, met overtuiging. Die ontbrak. Waarom denk je dat Hakim voor Twente koos in plaats van Feyenoord? Omdat Twente een overtuigender verhaal had dan Feyenoord. Twente gelóófde in hem.”

Hachim Ziyech merkt verder dat spelers met een Marokkaanse achtergrond steevast ‘anders behandeld worden’ in Nederland. “De bond zal het nooit erkennen, maar kijk naar Otman Bakkal. Die koos voor Nederland in plaats van Marokko, maar speelde maar één wedstrijd in het shirt van Oranje.”

Broer Hakim kreeg veel shit over zich heen toen hij uiteindelijk voor de Atlas Lions koos. “Zo! Eerst was hij een geweldige voetballer, daarna was hij een nietsnut. Zelfs Marco van Basten bemoeide zich ermee. Mijn broer was een geweldige speler, zei Van Basten, maar hoe dom kan je zijn om voor Marokko te kiezen als je in aanmerking komt voor het Nederlands elftal..  Het was dé bevestiging dat hij de juiste keuze had gemaakt”, sneert Hachim Ziyech tot slot.

Het is de schuld van de KNVB zelf dat Ziyech niet voor Oranje speelt

  • Eens
  • Oneens, dat is te makkelijk
1191+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie