“Roda heeft alle symptomen van trekken aan een dood paard”

Foto: “Roda heeft alle symptomen van trekken aan een dood paard”

Roda JC Kerkrade zit andermaal in de problemen. Deze zomer werd de Limburgse club andermaal gered, maar de mogelijke overname door de Mexicaan Mauricio Garcia de la Vega levert nieuwe kopzorgen op.

Kees Kwakman vertelt in Voetbalpraat: “Hij moet nog met geld over de brug komen, maar wacht tot de KNVB groen licht geeft voor de overname. Je hebt bij FC Den Bosch met Jordania gezien hoe dat nog fout kan gaan. (…) Aan de andere kant, het loopt wel allemaal door bij Roda. Er gingen nu geruchten dat de sponsor afgelopen maand al garant heeft gestaan voor de salarissen van het personeel. Dan zijn er nog de clubmensen die weg zijn.”

De Volendammer stelt dat er grote zorgen bestaan in Kerkrade. “Achter de schermen zijn ze wel bezig met een noodplan. Er waren al wat lokale sponsoren die wilden inspringen, dat loopt nog steeds wel. Ze zijn doodsbang dat het mis gaat, ze houden hun hart vast”, aldus Kwakman.

Vincent Schildkamp haakt in: “Roda is een schitterende club, het leeft daar zo, het is leuk om er te komen en het is een prachtig stadion, maar het heeft alle symptomen van trekken aan een dood paard. Het zou vreselijk zijn als het daar uiteindelijk klapt. Maar als je je verdiept in De la Vega… die heeft alleen maar ellende veroorzaakt. Als het lot van je club in zijn handen ligt, dan zou ik me wel zorgen maken.”

Gaat Roda dit ook overleven?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
382+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie