Spelersmakelaar Treffers geschorst door belangenorganisatie

Soccernews

Arie Treffers is door de belangenorganisatie Pro Agent geschorst. De spelersmakelaar zou misleidende informatie verstrekt hebben. Robero Branco Martins, directeur bij Pro Agent, ontving van de makelaar documenten waar zijn werkzaamheden niet duidelijk uit op te maken waren. De directeur besloot daarop de Brabander te schorsen.

Treffers kent naast het conflict met Pro Agent ook problemen met de KNVB. De nationale voetbalbond startte onlangs een onderzoek naar de activiteiten van Treffers, die zou handelen in te jonge voetballers. Jan Reker, algemeen directeur van PSV, signaleerde Treffers meerdere malen op het trainingscomplex van de regerend landskampioen en besloot daarop de KNVB in te lichten. Wiljan Vloet, hoofd jeugdopleidingen, deed bij de voetbalbond ook zijn beklag.

Vanwege zijn FIFA-licentie dient Treffers geaccepteerd te worden als lid van Pro Agent. De organisatie wilde daarom een intern onderzoek doen naar de werkzaamheden van Treffers. Directeur Branco Martins werd misleid door de onjuiste en onvolledige papieren die de voormalig zakenman hem toestuurde.

Branco Martins benadrukt dat het schorsen van Treffers slechts het begin is. “Hij is nog maar het topje van de ijsberg. In Engeland zijn bijvoorbeeld zo’n honderd Afrikaanse kinderen verdwenen nadat ze bij clubs werden afgetest. Het probleem van de kinderhandel in voetbal is veel grootschaliger. Het zou zonde zijn als de bestrijding hiervan overwaait door het straffen van Treffers”, aldus de directeur van Pro Agent tegenover het [i]NRC Handelsblad[/i].

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie