Raiola regelde topcontract voor Assaidi: ‘Zat bij de bestbetaalde spelers’

Foto: Raiola regelde topcontract voor Assaidi: ‘Zat bij de bestbetaalde spelers’

In zijn tijd bij sc Heerenveen speelde Oussama Assaidi bij tijd en wijle geweldig en verschillende clubs wilden hem overnemen van de Friezen, waaronder Ajax en Galatasaray. Zaakwaarnemer Mino Raiola bracht de buitenspeler echter naar Liverpool.

De huidige aanvaller van FC Twente vertelt in een interview met de Volkskrant over de roemruchte makelaar: “Hij draaide het zo dat ik blij moest zijn dat hij me wilde vertegenwoordigen. Toch intrigeerde hij me. Hij komt stoer over, maar is echt wel met je begaan. Als het op contracten afsluiten aankomt, gaat hij voor je door het vuur. En daar gaat het toch om.”

Assaidi ging voor 4 miljoen euro naar de Reds, maar speelde daar amper. Op Anfield Road streek hij echter de nodige miljoenen op… “Geen spijt van. Mino had een topcontract geregeld. Als ik al mijn bonussen zou halen, zat ik bij de bestbetaalde spelers. Terwijl ik van Heerenveen kwam!” Het was niet altijd koek en ei tussen speler en manager: “Hij staat open voor kritiek. Als ik vond dat het te lang duurde voor er een nieuwe club kwam, ging hij aan de slag. In 2015 heb ik zelf een club geregeld in Dubai. Toen zijn we uit elkaar gegaan, no hard feelings.”

Desondanks is de buitenspeler blij dat hij samengewerkt heeft met Raiola: “Hij vecht voor je. Hij loopt vier keer van tafel om de beste deal te maken. Andere zaakwaarnemers die ik had, wilden heel graag clubs te vriend houden, wat ten koste van jou kan gaan. Mino heeft daar schijt aan.”

Vind jij Raiola een goede zaakwaarnemer?

  • Ik wel
  • Ik niet echt
260+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie