‘Opeens ging het over Xavi Simons, dat is wel apart’

Foto: ‘Opeens ging het over Xavi Simons, dat is wel apart’

Xavi Simons trekt veel bekijks als jeugdspeler van FC Barcelona en zijn ouders hebben soms moeite om alle aandacht te managen. Vader Regillio Simons (in het verleden actief bij onder meer Fortuna Sittard en Willem II) vertelt daarover in het Algemeen Dagblad.

Hij zegt: “Toen het Nederlandse voetbal volgens veel mensen in een crisis was beland, ging het opeens over Xavi. Dat hij er gelukkig aan zat te komen, en dat we geduld moesten hebben. Dat jochie was pas dertien jaar en liep lekker vrijuit te voetballen. Dat is wel apart, zeker omdat heel veel mensen hem nog nooit hebben zien spelen.”

Xavi Simons heeft 1,4 miljoen volgers op Instagram en is al vastgelegd door Nike. “Er gebeurt gewoon heel veel rond mijn zoon. Barcelona weet ook niet precies hoe ze ermee om moeten gaan. Wij houden alles af. Om randzaken heeft hij niet gevraagd. Er zijn zoveel mensen die iets van hem willen. De tijd dat ik zelf speelde, is niet meer te vergelijken met nu.” 

De familie Simons wilde het eigenlijk stilhouden dat Xavi actief was voor Barça… “Laat hem lekker voetballen, lekker ontwikkelen. Hij is niet bezig met wereldberoemd worden, hij wil een goede voetballer worden. Dat hij nu al veel aandacht krijgt? Dit is een nieuw tijdperk, zo werkt het. Xavi weet ook wel dat hij nog lang niet in het Nederlands elftal speelt. Als hij die stap ooit al zet.” Regillio houdt zijn zoon vaak voor dat een voetbalcarrière zo over kan zijn. “Dat vertel ik Xavi ook, alles kan veranderen. Maar dat mensen nu lyrisch over hem zijn, dat kun je niet tegenhouden.”

Snap jij wel dat dit soms lastig is?

  • Zeker
  • Niet echt
199+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie