‘Duurbetaalde PSV’ers vallen tegen op trainingen’

Foto: ‘Duurbetaalde PSV’ers vallen tegen op trainingen’

Bij PSV is het toch wel opvallend dat oefenmeester Mark van Bommel zo schippert op het middenveld. Michal Sadílek, Mohammed Ihattaren, Jorrit Hendrix, Pablo Rosario, Gastón Pereiro, Érick Gutiérrez: ze hebben allemaal speeltijd gekregen.

Vooral de situatie van de Mexicaan en de Uruguayaan is ietwat schrijnend. Zij beschikken over de nodige voetbalkwaliteiten, maar worden snel terzijde geschoven door hun coach ten faveure van de meer controlerend ingestelde middenvelders. Voetbal International analyseert: “Zij dwingen het in tegenstelling tot bijvoorbeeld Pereiro en Guti af op de training. We kunnen dat niet met eigen ogen aanschouwen, aangezien de meeste trainingen na de winterstop besloten zijn. Maar een plek in het basiselftal verdien je doorgaans toch tijdens trainingen. Dat het Pereiro en Guti in de tweede helft van het seizoen niet is gelukt zich structureel in het elftal te spelen, mogen ze dus in eerste instantie zichzelf aanrekenen.”

Het blad gaat verder: “Al is enige clementie op zijn plaats, Latijns-Amerikaanse spelers zijn doorgaans sfeergevoeliger dan de meer nuchtere Nederlandse voetballers. Als je geregeld wordt gewisseld of je wordt genegeerd doet dat waarschijnlijk toch iets met de motivatie. Pereiro kan echter niet zeggen dat hij de kansen niet heeft gehad. De Uruguayaan kan wederom goede statistieken overleggen, maar hij heeft in wedstrijden ook te vaak niet thuisgegeven. Blijft over Gutiérrez. Hij mocht in de competitie alleen tegen AZ starten als controlerende middenvelder, zijn favoriete positie. In die wedstrijd greep Van Bommel na 29 minuten in en wisselde hij Pereiro voor Sadílek om meer grip te krijgen.”

“De trainer vindt Guti naast Rosario een risico, omdat hij verdedigend nog weleens in de problemen komt, als hij onder druk wordt gezet. De Mexicaan gaf tijdens het trainingskamp in Qatar zelf ook aan moeite te hebben met het tempo in Nederland. Dat is de reden waarom de trainer hem als aanvallende middenvelder gebruikte.”

Vallen Guti en Pereiro tegen?

  • Kun je wel stellen
  • Vind ik niet
330+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie