Buitenlandse kranten schrijven massaal over Ajax

Foto: Buitenlandse kranten schrijven massaal over Ajax

Vanavond gaat Ajax in Turijn proberen de halve finale van de Champions League te bereiken. De Amsterdammers krijgen in de internationale pers dan ook razend veel aandacht vanochtend, zo schrijft het Algemeen Dagblad.

“De Nederlandse club die vijftien jaar lang een tamelijk anonieme rol vervulde in de Champions League, maar waar de internationale pers nu opeens alles van wil weten. Het Franse blad So Foot maakte eerder al een grote coverstory over ‘talentenfabriek’ Ajax. Het fraaie Engelse magazine These Football Times wijdde zelfs een complete special aan de Amsterdamse club. Italiaanse commentatoren oefenden gistermiddag nog maar eens de naam van de trainer: Erik tehn Gag. En op de persconferentie, ‘s avonds in het stadion, spreekt Juventus-trainer Massimiliano Allegri warme woorden. ‘Ik heb groot respect voor hun filosofie.'”

“Maar ook voor de Italiaanse topclub is het duel met Ajax bepaald geen tussendoortje. Winst in de Champions League is dit seizoen de ultieme missie voor Juve, dat de laatste tien jaar zorgvuldig bouwde aan een geheel nieuw soort hegemonie. Onder supervisie van Andrea Agnelli, de jongste topman uit de Fiat-dynastie, vond Juventus zichzelf volledig opnieuw uit”, vervolgt het AD over De Oude Dame.

“Een internationale marketingstrategie, een gloednieuw stadion, een superstrakke huisstijl in zwart-wit: in weinig lijkt Juventus nog op de klassieke club van weleer, zo pijnlijk besmet door het Calciopoli-schandaal uit de jaren 2003-2006. De Oude Dame, geliefd én gehaat in Italië, snakt na zeven opeenvolgende landstitels (en de achtste op komst) vooral naar nieuw internationaal succes.”

Wie gaat er vanavond door, denk jij?

  • Ajax
  • Juventus
740+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie