‘Ajax-spelers niet blij met torenhoge salaris van falende teamgenoot’

Foto: ‘Ajax-spelers niet blij met torenhoge salaris van falende teamgenoot’

Er is momenteel veel mis in de selectie van Ajax en dat komt ook wel tot uiting op het veld. Na de winterstop werd er immers gelijkgespeeld tegen sc Heerenveen (4-4) en verloren van Feyenoord (6-2) en Heracles Almelo (1-0). Het Spaanse dagblad AS stelt dat het crisis is in Amsterdam.

Het medium stelt onder meer dat het salaris van aanwinst Daley Blind voor scheve gezichten zorgt in onze hoofdstad. De multifunctionele voetballer werd voor meer dan 16 miljoen euro losgeweekt door directeur spelerszaken Marc Overmars bij Manchester United en verdient goud geld in de Johan Cruijff ArenA. Op jaarbasis strijkt hij ongeveer 3 miljoen euro op en dat is vele malen meer dan een groot deel van zijn ploeggenoten verdienen. 

Aan het begin van het seizoen presteerde Blind misschien niet slecht bij Ajax, maar hij is ook niet iemand die de ploeg bij de hand neemt. En daar is hij wel voor gehaald… Sterker nog, de laatste weken faalt de verdediger dusdanig opzichtig dat je vraagtekens mag zetten bij het aankoopbedrag dat de Amsterdammers voor hem betaalden. Willem van Hanegem schreef gisteren in zijn column: “Daley Blind is voor miljoenen gehaald, maar hij is geen speler die een elftal bij de hand neemt. Bovendien kan hij gewoon niet verdedigen. Telkens als ik dat schrijf, denken mensen dat ik een hekel aan hem heb.”

Blind verdient veel meer dan zijn ploeggenoten…

  • Dat vind ik terecht
  • Dat vind ik onterecht
2226+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie